Παραπολιτικά και παρασκήνια (ονόματα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και οι γαλάζιες «γλύκες» στον Ζέρβα)

Γράφει ο «Γέρων»

Υπομονή παιδιά εκεί στη ΝΔ. Δεν πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Απο βδομάδα, να γίνει πρώτα η προκήρυξη των εκλογών…

Βέβαια κάποιοι κάθονται σε καρφιά. Διότι από την Πειραιώς έχουν αρχίσει ήδη τα τηλεφωνήματα που δίνουν την έγκριση σε υποψηφίους να αρχίσουν τον αγώνα. Και κάποιων τα τηλέφωνα δεν λένε να χτυπήσουν…

Στη ΝΔ μαθαίνω στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε υποψήφιους στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δήμους και περιφέρεια, που τα πήγαν καλά και άρχισαν οι προτάσεις για συμμετοχή το ψηφοδέλτιο.

Ένα από τα νέα ονόματα που συζητήθηκαν είναι του δημοτικού συμβούλου Σωκράτη Δημητριάδη αλλά και του νεοεκλεγέντα περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Ασλανίδη και του υποψηφίου δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Ηλία Ζάχαρη.

Δεξαμενή για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα ειναι και το ευρωψηφοδέλτιο. Σημειώστε ως πιθανές για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ τις υποψηφιότητες των Καλυψώς Γούλα και Κατερίνας Μάρκου.

Αυτό που συζητείται έντονα πάντως στο χώρο των στελεχών της ΝΔ, δίχως να γνωρίσω τι βάση έχει, είναι η πιθανότητα υποψηφιότητας στην Α’ Θεσσαλονίκης του Νίκου Ταχιάου, που δεν εξελέγη δήμαρχος στις χθεσινές εκλογές.

Όπως το ίδιο συζητείται με πολλές μάλιστα πιθανότητες και στο ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Αληθεύει ότι άρχισαν οι… γλύκες της ΝΔ προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα; Εκτός από το θεσμικό τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο υπάρχουν και οι διαρροές πως “ο Ζερβάς ανήκει στην κεντροδεξιά και ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ” αλλά και πως στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει Μητσοτάκη. Μαθαίνω ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος τηλεφώνησε στον κύριο Ζέρβα.

Γράφονται αναλύσεις επί αναλύσεων για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ίσως αρκεί και η σημειολογία. Πέμπτη βράδυ και το timeline στο facebook ήταν γεμάτο από τη μία με φωτογραφίες από πάρτυ του συνδυασμού Ταχιάου στο εκλογικό κέντρο της Τσιμισκή με κομματικά στελέχη παρουσία του υποψηφίου δημάρχου και από την άλλη του Ζέρβα να κλείνει συνεργασίες με τους αυτοδιοικητικούς Λεκάκη και Κυριζίδη…

No Comments Yet

Comments are closed