Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι κεντροαριστερές ζυμώσεις στο Δήμο και η νέα επίσκεψη Μητσοτάκη)

Γράφει ο «Γέρων»

Για τα νέα ονόματα που ακούγονται για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης σας έχω ενημερώσει πολλάκις.  Από αυτά τη μεγαλύτερη κινητικότητα, με σειρά συνεντεύξεων και παρεμβάσεων επιδεικνύει ο πρώην γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Κινητικότητα μαθαίνω υπάρχει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όπου αρκετά ονόματα ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.  Ένα από αυτά είναι του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη ο οποίος ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2019.  Η αναγνωρισιμότητά του αλλά και η καλή εμφάνιση που πέτυχε στις ευρωεκλογές είναι αλήθεια πως έχουν ανησυχήσει τους νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ακούγεται έντονα το όνομα του καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση πανεπιστημιακών της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.  Η ατζέντα της συζήτησης αφορούσε φυσικά τα θέματα της παιδείας και συμμετείχαν καθηγητής όπως ο Γιάννης Κρεστενίτης, Ρία Καλφακάκου και Άρης Στυλιανού.

Το όνομα του τελευταίου, που διετέλεσε και πρόεδρος στο ΚΘΒΕ, επίσης έχει ακουστεί για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης όπως και του Αντώνη Ελευθεριάδη αλλά και της Νεκταρίας Αγγελάκη, που πρόσφατα εκλέχθηκαν στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης.

Ένα όνομα που επίσης ακούγεται για τα ψηφοδέλτια είναι του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που στο παρελθόν ήταν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ.

Έγκυρη πηγή, μου μετέφερε επίσης πως έγινε προσέγγιση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.  Δεν ξέρω αν αφορούσε υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης ή στο Δήμο Καλαμαριάς, δεδομένου άλλωστε πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζονται σε υποψηφιότητες από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο και όχι αμιγώς κομματικές, όπως στις εκλογές του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό διαβλέπω όμως κινητικότητα και σε ότι αφορά τη στάση του κόμματος στις εκλογές του 2023 στο Δήμο Θεσσαλονίκης.  Θεωρώ απίθανο η Κατερίνα Νοτοπούλου, πλέον πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, να είναι ξανά υποψήφια.  Θα έχει ωστόσο ρόλο και λόγο στην «επόμενη ημέρα» και το ποιο πρόσωπο θα προκριθεί ώστε να υποστηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης έμαθα πως έγινε σύσκεψη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρου Λεκάκη με τους επικεφαλής των παρατάξεων.  Το παρών έδωσαν όλοι οι επικεφαλής πλην των κυρίων Ρακά και Νασιούλα και συζητήθηκε ο τρόπος ώστε οι συνεδριάσεις να έχουν μικρότερη διάρκεια και οι ομιλητές να τηρούν τους χρόνους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί εκ νέου την Τρίτη 26 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην επίσημη δοξολογία για την γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912.

Στην Θεσσαλονίκη για τις τριήμερες εκδηλώσεις αναμένεται να βρεθεί ξανά και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ΠτΔ προγραμματίζεται να βρεθεί σύντομα ξανά στην πόλη για τα εγκαίνια της «Βυζαντινής Βιβλιοθήκης» μια πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ δια του ΚΕΔΑΚ και της «Βυζαντινής Θεσσαλονίκης».

Το όνομα της περιφερειακής συμβούλου, που διετέλεσε και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μελίνας Δερμεντζοπούλου, ακούστηκε για τη θέση του προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης.  Συζητούνται και κυοφορούνται άλλωστε αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή για μετά το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.  Οι πληροφορίες μου ωστόσο λένε πως η Μελίνα θα προτιμήσει να επικεντρωθεί στα της Περιφέρειας καθώς επίκειται αναβάθμισή της.

No Comments Yet

Comments are closed