Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι θέσεις και οι κόντρες στη ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Σημειώστε το που σας το λέω: το νέο ισχυρό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στο νέο κόμμα που θέλει να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου. Όχι μόνο γιατί σάρωσε στις εκλογές αλλά διότι το πολιτικό της στυλ ταιριάζει με αυτό που θέλει ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός. Οι παλιές και κλειστές κομματικές δομές άλλωστε δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα, ούτε μπόρεσαν να έχουν κάποια απήχηση στην κοινωνία.

Γράψτε και ακόμη ένα όνομα: Αντώνης Οικονόμου. Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Βόρειας Ελλάδας και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Επιστρέφει σε μια θέση που υπηρέτησε την περίοδο 2012-2015, στο Υπουργείο Άμυνας. Αυτή τη φορά όμως όχι ως ειδικός αλλά ως γενικός γραμματέας.

Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Μαθαίνω πως πολλοί συνωστίζονται ήδη έξω από τα Υπουργεία και καλούν τις επαφές που έχουν στο Μαξίμου για να πάρουν κάποια θέση. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καλοβλέπει την αξιοποίηση στον μηχανισμό της διοίκησης τους πολιτευτές. Θεωρεί πως οι δύο ρόλοι είναι διακριτοί και οι παρεκκλίσεις που θα κάνει, όπως μου λένε, θα είναι ελάχιστες.

Aν μη τι άλλο η προεκλογική περίοδος στο γαλάζιο στρατόπεδο στην Καβάλα δεν πέρασε δίχως τρικυμίες κυρίως λόγω των αντιδράσεων στην υποψηφιότητα του Μακάριου Λαζαρίδη. Χάλασε βλέπετε τη… σούπα η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με μεγάλο προσωπικό πολιτικό αγώνα κατάφερε να εκλεγεί. Μετά τις εκλογές αποφάσισε ωστόσο να μιλήσει: «Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε υποψήφιος που συκοφαντήθηκε και πολεμήθηκε όσο εγώ. Αυτό έγινε από μία κομματική νομενκλατούρα προς την οποία λέω ότι δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχη. Στην Αθήνα θα τα πω εγώ αυτά που έγιναν στην Καβάλα», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις και συνεχάρη για την προσπάθειά τους τους συνυποψηφίους του Νίκο Παναγιωτόπουλο,  τον Γιάννη Πασχαλίδη, Βάσω Παπουτσή, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου». Δηλαδή εξαίρεσε μόνο τον πρώην υπουργό Γιώργο Καλαντζή κάτι που μάλλον δείχνει και προς τα που εστιάζονται τα εσωκομματικά του πυρά…

No Comments Yet

Comments are closed