Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι συζητήσεις στη ΝΔ Θεσσαλονίκης περί αλλαγών)

Γράφει ο «Γέρων»

Βρέθηκα σε διάφορες παρέες, μίλησα με πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο και σας μεταφέρω το συμπέρασμα από τις συζητήσεις μου που επικεντρώνεται σε μια λέξη: αλλαγές.

Σε ότι αφορά τον πολυθρύλητο κυβερνητικό ανασχηματισμό μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει η εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη να αυξηθεί.  Θα προτιμούσα να μην μπω σε ονοματολογία αλλά μπορώ να σας πω ότι ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης δεν θα αλλάξει όπως και όλοι όσοι μπήκαν στην κυβέρνηση στον τελευταίο ανασχηματισμό.  Aπο εκεί και πέρα θα έλεγα πως προτεραιότητα έχουν οι παλαιότεροι κοινοβουλευτικοί αν και τόσα χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ έχω δει πολλές καραμπόλες.

Συζητήσεις ξεκίνησαν και ενόψει των εκλογών στις Νομαρχιακές Οργανώσεις της ΝΔ μιας και πλέον έχει ξεκαθαριστεί πως αυτές θα γίνουν τον Οκτώβριο.  Οι ζυμώσεις ξεκίνησαν και αν μου ζητούσατε πρόβλεψη αυτή θα ήταν πως στις δύο Νομαρχιακές του Νομού Θεσσαλονίκης θα δύσκολα θα πάμε σε κόντρες με παραπάνω από μια υποψηφιότητα. Μαθαίνω ακόμη και για συγκλίσεις ομάδων που κάποτε ούτε «καλημέρα» αντάλλασσαν.

Ζεστές παραμένουν οι συζητήσεις και για αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν είναι νέο βέβαια.  Η ανάγκη έχει διαπιστωθεί και σε Μαξίμου και Πειραιώς και καθόλου τυχαίο δεν είναι πως το τελευταίο διάστημα επισκέψεις και εκδηλώσεις διοργανώνονται αποκλειστικά από τα κεντρικά.  Βέβαια για να υπάρξει επόμενο βήμα από την ανάγκη στις αλλαγές πρέπει να απαντηθεί το «ποιος» και «πως». Και εκεί ακόμη δεν υπάρχει απάντηση.  Μόνο διακαείς πόθοι…

No Comments Yet

Comments are closed