Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι σίγουροι του ανασχηματισμού)

Γράφει ο «Γέρων»

Θα συμβούλευα όσους ενδιαφέρονται, ελπίζουν ή περιμένουν να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα να μην βιαστούν να ράψουν κοστούμι. Να το ράψουν μετά το Πάσχα και να είναι με ελαφρύ, καλοκαιρινό ύφασμα.

Οι πληροφορίες μου λένε πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα κατά το Πάσχα, όπως ήθελαν κάποια δημοσιεύματα, αλλά θα δει το θέμα των αλλαγών στην κυβέρνησή του περίπου με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογική του νίκη.

Ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, έχει στα χέρια του το… βαθμολόγιο των υπουργών όπως προκύπτει από τη συνεχή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και τις συναντήσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όλους τους υπουργούς.

Τα πρόσωπα και τον χρόνο ενός ανασχηματισμού βεβαίως τον ξέρει μόνο ο εκάστοτε πρωθυπουργός, άντε και κάνα δυο στενοί συνεργάτες του.

Ωστόσο κάποιοι υπουργοί φαίνεται πως βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης και θεωρούνται αμετακίνητοι. Όπως ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που έχει μπροστά του τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Σε ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, πλην του «αμετακίνητου» Κώστα Καραμανλή εκ Σερρών το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, εκ Καβάλας ενώ στους «αναβαθμίσιμους» συγκαταλέγεται ο εκ Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε ότι αφορά το ΥΜΑΘ αμετακίνητος είναι και ο Θόδωρος Καράογλου ο οποίος μάλιστα κατ’ εντολή του πρωθυπουργού έχει αναλάβει ένα σημαντικό project για τη Μακεδονία.

No Comments Yet

Comments are closed