Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι «γαλάζιοι» στην εκδήλωση Ορφανού)

Γράφει ο «Γέρων»

Δεδομένου ότι η ΝΔ έχει δώσει επίσημη στήριξη στον Νίκο Ταχιάο για το Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ενδιαφέρον ποιοι γαλάζιοι έδωσαν το παρών στην χθεσινή εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Ορφανού στην οποία παρουσίασε το όνομα και το πρόγραμμα του συνδυασμού του “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον”. Έχουμε και λέμε: ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρος Θάνος και Κώστας Πάλλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έφη Βασιλειάδου και Γιώργος Ασπασίσης, παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι Θόδωρος Αθανάσαρος, Λίτσα Κολοβού και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο πρώην δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων-Επαγγελματιών Κώστας Ιακώβου, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος κ.ά.

Εβδομάδα διαβουλεύσεων στην “Πρωτοβουλία” ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου απο την παράταξη, που θα γίνουν τελικά στις 21 Δεκεμβρίου. Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν ως τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώς Γούλα και του αντιδημάρχου Σπύρου Πέγκα. Τελευταία ακούω πως συζητούνται και τα ονόματα των αντιδημάρχων Έλλης Χρυσίδου και Γιώργου Δημαρέλου.

Να συμμετάσχει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στη διαμαρτυρία του Σαββάτου για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ πρότεινε χθες απο το βήμα του οργάνου ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επίσης δεν παρέλειψε να καταθέσει την απορία του σχετικά με τη δήλωση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έβαλε τέλος στην ντροπή του ΟΑΣΘ», υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρξε κάποια περίοδος που ο ΟΑΣΘ να ήταν τόσο κακός», συμπληρώνοντας ότι τους πολίτες, «δεν τους απασχολεί ούτε ποιος διοικεί τον ΟΑΣΘ, ούτε αν είναι κρατικός ή ιδιωτικός ή ημικρατικός φορέας, ούτε ποιος υπουργός τον εποπτεύει, αλλά μόνον εάν είναι αξιόπιστος απέναντι στον πολίτη».

Όπου πας και όπου βρεθείς ακούς για δημοσκοπήσεις. Είναι τόσες πολλές που τρέχουν αυτήν την περίοδο στη Θεσσαλονίκη, και για Δήμο και για τις βουλευτικές εκλογές, που έχω χάσει το μέτρημα. Εκπλήξεις δεν μαθαίνω πλην του ότι ανεβαίνει ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης πως είναι στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και θα δώσει την πολιτική μάχη μέσα απο τα ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης.

No Comments Yet

Comments are closed