Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι μεταγραφές στο Δήμο και η γαλάζια μάχη στη Β’ Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο «Γέρων»

Απίστευτες πιέσεις λένε οι πληροφορίες ασκούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Πέτρο Λεκάκη ώστε να κάνει πίσω και να συνταχθεί με τον Σπύρο Βούγια. Ο ίδιος είναι αμετακίνητος στην απόφασή του η “Θεσσαλονίκη Πρώτη” να δώσει το παρών στην κάλπη.

Απίστευτα όμως πράγματα γίνονται γενικά σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Δείτε π.χ. την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου η οποία στις 13/4 “στόλιζε” την Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή την εκδήλωσή της για τον Πολιτισμό και τώρα έφυγε από την “Θεσσαλονίκη Πρώτη” στην οποία ήταν ιδρυτικό μέλος και πήγε στην παράταξη της… Μετά ακολούθησε και η Μαρία Πασχαλίδου… Ένα 24ωρο πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια; Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Στο Κίνημα Αλλαγής χαμογελούν μετά απο καιρό καθώς βλέπουν εφικτό το στόχο για διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές. Η Φώφη Γεννηματά θα πραγματοποιήσει 5 προεκλογικές ομιλίες σε Γιάννενα, Ηράκλειο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 22 Μαϊου.

Ανακοινώθηκε σήμερα μετά απο συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η υποψηφιότητα του απερχόμενου δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον το τοπίο που διαμορφώνεται στο γαλάζιο στρατόπεδο στη Β’ περιφέρεια. Εκεί έχουμε τους δύο εν ενεργεία βουλευτές που θα επανεκλεγούν, τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη. Και μετά για την άλλη μια θέση που αναμένεται να κερδίσει η ΝΔ θα διαγκωνιστούν ο “σαμαρικός” Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πρώην υφυπουργός, ο “μεϊμαρακικός” Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και ο “μητσοτακικός” Φάνης Παππάς, πρώην αντιπεριφερειαχης.

Όλα για όλα τα δίνουν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τζιτζικώστα για να εκλεγούν. Δύσκολη η μάχη του σταυρού καθώς το ψηφοδέλτιο της “Αλληλεγγύης” είναι πολύ δυνατό. Έτσι επιστρατεύουν όλα τα πολιτικά τους όπλα. Π.χ. η Μελίνα Δερμεντζοπούλου επιστρατεύει την Μαριέττα Γιαννάκου σε εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου 2018 με τίτλο «Μελίνα, Μαριέττα, Μακεδονία – μια συζήτηση ανάμεσα στη Μαριέττα Γιαννάκου και τη Μελίνα Δερμεντζοπούλου για την πολιτική, την Ελλάδα, την Ευρώπη και την αυτοδιοίκηση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12-14 και ώρα 18.30.

Από εκδηλώσεις άλλο τίποτα αυτήν την περίοδο. Τη Δευτέρα 6/5 στις 19:00 στο ξενοδοχείο “Νεφέλη” στο Πανόραμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης διοργανώνει μια συζήτηση διαφορετική. “Σας προσκαλώ σε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Θα πούμε πράγματα όπως θα τα συζητούσαμε με τα παιδιά, με τους πολύ νέους ανθρώπους, με αυτούς που μεγάλωσαν με τη δικαιολογημένη αμφισβήτηση της πολιτικής. Θα μιλήσουμε για το Νέο Μέσα Μας”, αναφέρει στην πρόσκλησή του ο έμπειρος αυτοδιοικητικός.

No Comments Yet

Comments are closed