Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Μια σημαντική εκδήλωση προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για την επέτειο ίδρυσης της ΝΔ, στις 4 Οκτωβρίου 1974.  Σε αυτήν θα μιλήσουν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Προφανώς και η κοινή τους εμφάνιση ερμηνεύεται και ως μια διαβεβαίωση των μεταξύ τους καλών σχέσεων αλλά και τη σημασία της διότι ο Μητσοτάκης μιλάει στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδρυτή της ΝΔ και μια από τις κριτικές που δέχεται είναι πως στις ιστορικές πολιτικές του αναφορές δεν τον «μνημονεύει».

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας πάντως, καίτοι ο Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται ούτε πολιτικά, ούτε εσωκομματικά, υπάρχει μια κινητικότητα.  Σημειώστε τις ερμηνείες για το πολιτικό μέλλον του Δένδια, μετά την παρέμβασή του στην υπόθεση Μπογδάνου, αλλά και αντιδράσεις, κυρίως διαδικτυακές, της παραδοσιακής δεξιάς βάσης της ΝΔ στην απόφαση διαγραφής του από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Βέβαια πρέπει στην εξέταση του σκηνικού να αξιολογήσουμε και την κοινή είσοδο στη ΔΕΘ Μητσοτάκη-Σαμαρά αλλά και την συνέντευξη Σαμαρά στα «Νέα», με την οποία αμφισβήτησε κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΝΔ οδεύει στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου και το Συνέδριο του Δεκεμβρίου.

 

No Comments Yet

Comments are closed