Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι επισκέψεις Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη)

“Γράφει ο «Γέρων»

  • Aστραπή” ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Θεσσαλονίκη. Έφθασε στην πόλη το απόγευμα για τη συσκεψη φορέων ενοψει ΔΕΘ και αμέσως μετά αναχώρησε για την Αθήνα. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης παρέμεινε στην πόλη καθως σήμερα μιλάει στο συνέδριο του Economist.

  • Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης, Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κυριακή Μάλαμα, Δώρα Αυγέρη.

  • Το θέμα της ακρίβειας κυριάρχησε απο πλευράς Τσίπρα αλλά στο κλείσιμο της σύσκεψης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο που είχε κάνει το πρωθυπουργικό γραφείο σχολιάζοντας πως σήμερα δεν έχει κάποιο ρόλο αλλά και στην αποψίλωση αρμοδιοτήτων απο το ΥΜΑΘ με την αφαίρεση της δυνατότητας ελέγχου και έγκρισης προτάσεων ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, θέμα που σήκωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

  • Το θέμα των 500 προσκλήσεων για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο “Βελλίδειο” χειρίζεται, μαθαίνω, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη απο την Τετάρτη. Αν και τελικά το ακροατήριο στο οποίο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός θα είναι μεγαλύτερο, συνολικά 700, πολλοί περίμεναν πρόσκληση αλλά το mail δεν ήρθε ποτε.

  • Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να φθάσει μαζί τους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και στο “Μακεδονία” θα τον υποδεχθεί ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης. Μαθαίνω πως θα επισκεφθεί μια κοινωνική δομή ενώ αύριο το πρόγραμμα του περιλαμβάνει μακρά επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

No Comments Yet

Comments are closed