Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι αλλαγές στο κράτος και τη ΝΔ)

Γράφει ο “Γέρων”

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στη ΝΔ και σε βουλευτές και υπουργούς ενόψει της στελέχωσης της κρατικής διοίκησης. Μαθαίνω πως ήδη ένας θεσσαλονικιός που είχε σημαντική θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά θα επιστρέψει σε αυτήν… Επίσης αυτός που θα πρέπει να αισθάνεται ήσυχος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo-ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης… Ξέρει τη δουλειά και αυτό αναγνωρίζεται… Για την προεδρία ακούστηκε το όνομα του προέδρου του ΣΕΒΕ Γιώργου Κωνσταντόπουλου…

Όπως επίσης για τις ΥΠΕ ο Δημήτρης Βαλαρούτσος. Αξιοποίηση έχει ακουστεί και για τον Νίκο Ταχιάο, αλλά ίσως οι αποφάσεις ληφθούν μετά τον Ιανουάριο. Και αυτό διότι αν ισχύουν τα σενάρια που θέλουν τον νέο πρωθυπουργό να προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε ο Ταχιάος ως πρώτος επιλαχών θα ορκιστεί βουλευτής…

Έντονα ενοχλημένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το αποτέλεσμα της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ίσως και για αυτό δεν επέλεξε κανέναν βουλευτή απο αυτήν την εκλογική περιφέρεια για την κυβέρνησή του. Επέλεξε ωστόσο για γραμματέα ΚΟ, την τρίτη στην τάξη κομματική θέση, τον Σταύρο Καλαφάτη και για πρώτη φορά βουλευτής Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Η ενόχληση Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν ίσως ένας λόγος για την «ολική επαναφορά» του Θόδωρου Καράογλου που συμμετέχει και σε αυτήν την κυβέρνηση. Θυμίζω πως πριν περίπου δύο χρόνια ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον Καράογλου από τη θέση του τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ όταν τότε γυρνούσε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Αφορμή ήταν η παρουσία του βιβλίου του, αιτία προετοιμασίες για υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που είχε προκαλέσει και την ενόχληση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύντομα θα κλειδώσει και το ποιος θα διαδεχθεί τον Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Σημειωτέον πως ο αναπληρωτής γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς προορίζεται για τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Ακούω επίσης πως σημαντικό ρόλο στα κομματικά θα έχει ο “εξ απορρήτων” του Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.

Σε ότι αφορά τον κομματικό μηχανισμό της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει κάτι επί του παρόντος. Υπάρχει ενδιαφέρον, διότι αλλαγές θα γίνουν μιας και ο Μητσοτάκης δεν εμφανίζεται όπως προείπαμε ευχαριστημένος, κατ’ αρχάς αν παραμείνει ως δομή η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης. Αυτό βεβαίως πολλάκις έχει ακουστεί αλλά -σωστά- δεν υλοποιείται.

No Comments Yet

Comments are closed