Παραπολιτικά και παρασκήνια (Ο Ζέρβας, ο Ταχιάος και η διοίκηση του Δήμου)

Γράφει ο «Γέρων»

Επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε μαζί με συνεργάτες του για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και πρώτη του προτεραιότητα είναι η συγκρότηση διοίκησης για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Θέλει άλλωστε άμεσα να οριστικοποιήσει το σχήμα ώστε να έχει μπροστά του ικανό χρόνο για την προετοιμασία.

Υπάρχουν ήδη κάποια δεδομένα όπως ότι ο Δρόσος Τσαβλής θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Μάκης Κυριζίδης ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Ο Χάρης Αηδονόπουλος θα αναλάβει αντιδημαρχία, πιθανόν της Κοινωνικής Πολιτικής, όπως και ο Πέτρος Λεκάκης, που ακούγεται για την αντιδημαρχία Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων. Το όνομα του Σπύρου Βούγια συζητείται για μια αντιδημαρχία Συγκοινωνιών-Κυκλοφοριακού. Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στην αντιδημαρχία Οικονομικών όπου φαβορί θεωρούνταν ο Γιώργος Αβαρλής ο οποίος όμως μάλλον θα αναλάβει διοικητικά-συντονιστικά καθήκοντα. Για την αντιδημαρχία Οικονομικών τελευταία συζητείται το όνομα του προέδρου του Συλλόγου Εφοριακών Μιχάλη Κούπκα.

Ο Κούπκας προέρχεται από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» που όλα δείχνουν, και η πρόσφατη επιστολή Ταχιάου σε Ζέρβα, πως θα συνδράμει στη συγκρότηση διοίκησης. Και αυτό είναι κάτι που συζήτησε ήδη ο Ταχιάος και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια κίνηση που προφανώς ο Ταχιάος θεώρησε επιβεβλημένη ώστε οι εξελίξεις να επέλθουν συντεταγμένα από την παράταξη και όχι από δημοτικούς συμβούλους κατά μόνας.

Άλλωστε με το που εκλέχθηκε ο δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ήδη δυο-τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Ταχιάου φρόντισαν με τον έναν ή άλλο τρόπο να ρίξουν γέφυρες. Αλλά και ο τρόπος που υποδέχθηκε η ΝΔ την εκλογή του («ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ», «είχε στηρίξει Μητσοτάκη») έδειχνε το πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να σταθεί προς τον Ζέρβα. Άρα οι δρόμοι για τον Ταχιάο δεν ήταν και πολλοί…

Ο Ταχιάος μαθαίνω πως προχθές είχε σύσκεψη με τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του στο πολιτικό του γραφείο στην Μητροπόλεως. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφορικά με το Δήμο είπε όσα πάνω-κάτω έγραψε και στην επιστολή του προς τον Ζέρβα. Έδειξε δηλαδή για άλλη μια φορά πως η παράταξή του θα μπει στη διοίκηση.

Βέβαια έχει μπροστά του τώρα βέβαια μια άλλη εκλογική μάχη. Δύσκολη και αυτή. Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας κάλεσε τη δημοτική του ομάδα αλλά και φίλους των υποψηφίων σε εκδήλωση που θα γίνει την προσεχή Τρίτη στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου στα δυτικά.

No Comments Yet

Comments are closed