Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Ζέρβας, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ)

Γράφει ο «Γέρων»

Το θέμα των αρχαίων της Βενιζέλου ξαναφούντωσε τον πολιτικό έρωτα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρη. Διόλου τυχαίο δεν ήταν προφανώς που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε χθες κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη τον Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Κάτι που εύλογα προκάλεσε την ενόχληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Η θέση του Ζέρβα όμως στο θέμα επηρέασε και τη στάση των ΣΥΡΙΖαίων απέναντι του. Του καταλογίζουν ότι διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να πάρει την απόφαση για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων.

Το ποια στάση κράτησαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών είναι εύκολα αντιληπτό αν σκεφτεί κανείς πως απέναντι στον ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε βρεθεί ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος. Τώρα όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν στην επίθεση απέναντι στον δήμαρχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ… φεύγει, η ΝΔ… έρχεται, όμως. Με την έννοια ότι το «φλερτ» της ΝΔ προς τον νέο Δήμαρχο εντείνεται. Σας είχα πει άλλωστε πως η ανεξαρτητοποίηση των 5 δημοτικών συμβούλων του Ταχιάου και η συμμετοχή τους στη διοίκηση Ζέρβα είχε συναντήσει την διακριτική γαλάζια ενθάρρυνση. Προφανώς, μου λένε, δεν είναι άσχετες και οι σκέψεις του Ταχιάου να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και να εστιάσει στα της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

Ο Ζέρβας από την πλευρά του μιλάει με θετικά λόγια για τα πρώτα πεπραγμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης όμως δεν… τρόλαρε τον Αλέξη Τσίπα καθώς ενώ σε όλους δωρίζει γραβάτες με το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης στον πρώην πρωθυπουργό δώρισε το βιβλίο του.

No Comments Yet

Comments are closed