Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο, ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και τα νέα έργα(

Γράφει ο «Γέρων»

  • Οι πηγές μου απο το ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το βράδυ της Παρασκευής και αυτό του Σαββάτου απέφυγε κάποια έξοδο για δείπνο και επέλεξε να μείνει στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστεί για τις εμφανίσεις του στη ΔΕΘ, που απο την Κουμουνδούρου μου έλεγαν προσέδιδε μεγάλη βαρύτητα.  Απο εκεί και πέρα πολλές συριζαϊκές παρέες μετά την ομιλία στο «Βελλίδειο» βγήκαν στην νυχτερινή Θεσσαλονίκη: και Λαδάδικα, και παραλιακή και Β. Όλγας, είδα αρκετούς.  Στο Casablanca είχε κάλεσμα ο Σωκράτης Φάμελλος, στον «Θερμαϊκό» o Γιάννης Αμανατίδης.
  • Νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει για τον Οκτώβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Θα συνδυάσει την παρουσία του στους εορτασμού για την επέτειο της 26ης Οκτωβρίου και στην έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.
  • Εμβληματικό έργο το «Παύλου Μελά» αλλά ο νέος υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης θέλει, ως θεσσαλονικιός, να συνδέσει την παρουσία του στο Υπουργείο και με νέες παρεμβάσεις.  Έτσι μετά την fly over περιφερειακή οδό που έχει «χρ»ωθεί» προσωπικά, προγραμματίζει την επανεκκίνηση των διαδικασιών για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία με μοντέλο ΣΔΙΤ.
  • Μιας και η αναφορά στον Γιώργο Καραγιάννη, μπορεί ο ίδιος να δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως δεν θα πολιτευτεί, ωστόσο στους πολιτικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κυβερνητικούς και κομματικούς κύκλους της Αθήνας μια υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης σχεδόν προεξοφλείται.
  • Επιστρέφω στα έργα. Το τελευταίο μεγάλο έργο που έγινε από το Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν η ανάπλαση της νέας παραλίας που ακολούθησε άλλο ένα εμβληματικό έργο επί Παπαγεωργόπουλου, αυτό του νέου Δημαρχείου.  Πιθανόν λόγω πολιτικής επιλογής αλλά και κρίσης δεν είδαμε μεγάλες παρεμβάσεις την δεκαετία Μπουτάρη.  Οι βάσεις ωστόσο για το μέλλον μπαίνουν από τη διοίκηση Ζέρβα με μια σειρά παρεμβάσεων που προωθούνται όπως για τις πλατείας Αριστοτέλους και Διοικητηρίου αλλά και την επέκταση της παλιάς παραλίας και τους στάβλους Παπάφη, στα πιο ανατολικά.  Σχολιάστηκε δε αυτό από πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες που βρέθηκαν στην πόλη τις προηγούμενες ημέρες.
  • Στη διοίκηση Ζέρβα πάντως προφανώς ετοιμάζονται για τις αλλαγές στις αντιδημαρχίες αλλά έχουν, μαθαίνω, ήδη υψωμένες τις κεραίες για το τοπίο των υποψηφιοτήτων στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.  Από το Μαξίμου λέγονται τα καλύτερα για τον δήμαρχο, κάτι που τους δημιουργεί την πεποίθηση πως θα υπάρξει η στήριξη από τη ΝΔ. Κρίσιμος παράγοντας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη φορά λέγεται πως θα κινηθεί όχι αμιγώς κομματικά αλλά με μια υποψηφιότητα με ευρύτερη απήχηση στο χώρο του κέντρου.  Πρέπει βεβαίως να βρεθεί.  Η Κατερίνα Νοτοπούλου είμαι βέβαιος πως δεν θα ενοχληθεί καθώς είναι πρώτη βουλευτής Θεσσαλονίκης και βλέπει το πολιτικό της μέλλον στην κεντρική πολιτική σκηνή.
  • Το πρώτο δημόσιο σχόλιο για το θέμα που αφαίρεσης της αρμοδιότητας ελέγχου και ένταξης επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο από το ΥΜΑΘ έκανε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum ο Σταύρος Καλαφάτης.  Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης σημείωσε πως το σχετικό νομοσχέδιο είναι υπό διαβούλευση και σημασία έχει να εφαρμοστεί ο βέλτιστος τρόπος για την ταχύτερη διαδικασία.  Και εκεί τόνισε πως δεν άκουσε κανένα παράπονο και καμία διαμαρτυρία από τους εκπροσώπους επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Βορείου Ελλάδος.
No Comments Yet

Comments are closed