Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Σαμαράς, ο Σχοινάς και η αντιπροεδρία της Ε.Ε.)

Γράφει ο “Γέρων”

Εγώ πολλά από πολιτική δεν κατέχω, άσε που μεγάλωσα κιόλας και δεν μπορώ να στραμπουλίζω το μυαλό μου. Αλλά μερικά πράγματα μιλάνε από μόνα τους, δεν θέλουν και μεγάλη ανάλυση.

Θυμάμαι λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να διαβάζω  ρεπορτάζ για το ότι έχει “κλειδώσει” η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και πως αυτό θα σηματοδοτεί και την αναβάθμιση της θέσης της χώρας στην Ευρώπη κλπ.

Θυμάμαι επίσης λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να διαβάζω άλλα ρεπορτάζ ότι η επιλογή του νέου πρωθυπουργού για τη θέση θα είναι ο διακεκριμένος και πολύπειρος στις Βρυξέλλες Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τα ίδια ρεπορτάζ έλεγαν πως ο Μητσοτάκης έκανε αυτήν την επιλογή διότι ο Έλληνας επίτροπος δεν θα λάμβανε τελικά θέση αντιπροέδρου και δεν θα άρμοζε ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος και όχι αντιπρόεδρος. Μάλιστα έλεγαν πως ο Μητσοτάκης συζήτησε το θέμα με τον ίδιο τον Σαμαρά σε συνάντησή τους.

Τελικά όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι αναβαθμισμένος καθώς ορίστηκε αντιπρόεδρος που θα εποπτεύει τέσσερα σημαντικά χαρτοφυλάκια. Mην με ρωτάτε πως ενώ δεν θα είχαμε θέση αντιπροέδρου τελικά έχουμε… Είμαι από χωριό και δεν ξέρω από αυτά..

No Comments Yet

Comments are closed