Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο «πασόκος» Βούγιας και το δείπνο Σημίτη)

Γράφει η «Κουίντα» (για όσα συμβαίνουν πίσω της)

Τα ύστερα του κόσμου σε αυτές τις εκλογές βρε παιδιά. Μου ήρθε πρόσκληση για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο”. Εμένα που τη δεκαετία του ‘80 είχα γκόμενο από τους “Κένταυρους” και τους “Ρείντζερς”.

Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα. Μεταξύ των ομιλητών στην παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη θα είναι και ο Σπύρος Βούγιας, που μάλιστα λέγεται θα πάρει και το… χρίσμα της διαδικτυακής ομάδας για τις εκλογές. Και ‘γω Σπύρο μου, γοητευμένη από την καμπάνια σου πως σε ψήφισα το 1996; Με το Συνασπισμό δεν κατέβαινες τότε; Έχει γούστο να μας πεις ότι και το ‘80 και το ‘90 ήσουν ΠΑΣΟΚ.

Ο Σπύρος Βούγιας έγινε ΠΑΣΟΚ πολύ αργότερα. Μετά τις εκλογές του ‘96 και μετά από κάλεσμα του Σημίτη, που χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μια χαρά τα πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός που μίλησε σε εκδήλωση το απόγευμα. Το πρωί απόλαυσε μια βόλτα στην ηλιόλουστη νέα παραλία και το βράδυ αργά έφαγε με κομματική παρέα που συγκέντρωσε ο Χρήστος Παπαστεργίου στα Λαδάδικα. Θαλασσινοί μεζέδες, λευκό κρασί και παλιές πολιτικές ιστορίες. Απο εκεί και η φωτογραφία την οποία βρήκα στο ethnos.gr

Τα ξήλωσε όλα στο επικοινωνιακό του επιτελείο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται πλέον με νέο επικοινωνιολόγο και νέο δημοσιογράφο. Θα περίμενε καλύτερα αποτελέσματα φαίνεται… Πάντα άλλωστε οι συνεργάτες φταίνε.

Και αφού σας είπα για τον τομέα της επικοινωνίας, απο τον οποίο πέρασε και απο εκεί, ένα φεγγάρι, θα έχετε προσέξει πως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης βγαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και άλλος υποψήφιος επίσης μια φορά την εβδομάδα σε τηλεοπτικό κανάλι. Που και που φωνάζουν και κανέναν άλλο για… ξεκάρφωμα.

Δεν θα είναι πολύ ευχαριστημένος ο φίλος μου Νίκος Νυφούδης. Είχα διαβάσει στο MyPortal.gr πως ετοιμάζονταν για βουλευτής καθώς ο νόμος προέβλεπε πως για ανακηρυχθεί κάποιος υποψήφιος ευρωβουλευτής θα έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί απο βουλευτές. Έτσι η Κατερίνα Μάρκου θα έπρεπε για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ να παραιτηθεί απο τη βουλευτική έδρα που είχε κατακτήσει με το Ποτάμι. Και πρώτος επιλαχών είναι ο Νυφούδης. Άλλαξε όμως το νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια της Κουντουρά και έτσι ο Νίκος έμεινε με την ελπίδα.

No Comments Yet

Comments are closed