Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Λάζαρος, ο Μιχάλης και ο Ιγνάτιος)

Γράφει ο “Γέρων”

Την εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και το δυναμικό του προφίλ μαθαίνω προτάσσει ο Λάζαρος Κυρίζογλου προωθώντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Σύντομα δε θα αρχίσει και καμπάνια στους κόλπους των αυτοδιοικητικών δίνοντας έμφαση σε κάτι που θεωρείται “ατού” του βασικού του αντιπάλου: του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ποιό είναι αυτό; Το πιο σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό προφίλ, εστιασμένο κυρίως όμως στα επιτεύγματα που έχουν επιτευχθεί διαχρονικά τα τελευταία 20 χρόνια στο Δήμο στο πεδίο των τεχνολογιών και της εξυπηρέτησης πολιτών. Διότι κατά τα άλλα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα για τον Παπαστεργίου στη διεκδίκηση της προεδρίας του ανωτάτου αυτοδιοικητικού συλλόγου της αυτοδιοίκησης η εμπειρία μόλις μιας θητείας στη διοίκηση.

Ο Λάζαρος λοιπόν τρέχει κανονική καμπάνια και θα κάνει και περιοδείες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπεύθυνος για την εκστρατεία του αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Χορτιάτη και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.

Προ των εκλογών στην ΚΕΔΕ όμως, όπου οι γαλάζιοι ακόμη δεν τα έχουν βρει παρά την επιταγή της Πειραιώς για κοινό ψηφοδέλτιο, είναι οι εκλογές στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων. Μπορεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου να εμφανίζεται αμετακίνητος να κατέβει ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για την ΚΕΔΕ ωστόσο στους αυτοδιοικητικούς κόλπους συζητείται ότι νωρίτερα μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε περίπτωση που ισχύσει αυτό το σενάριο και ο δήμαρχος Αμπεκλοκήπων-Μενεμένης εκλεγεί και στην ΚΕΔΕ τότε για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ως το φαβορί για τη διαδοχή εμφανίζεται ο πολύπειρος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Εκτός και αν τελικά ο Καϊτεζίδης «κατεβάσει» την γαλάζια αυτοδιοικητική παράταξη…

Σενάρια θα μου πείτε… Συζητούνται όμως! Ενδιαφέρον έχει και η στάση των προερχόμενων απο το ΠΑΣΟΚ δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Επί παραδείγματι ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης έχουν υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας Κυρίζογλου στην ΚΕΔΕ. Όχι όμως και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης παρά το ότι διατηρεί άριστη σχέση με τον Κυρίζογλου. Ίσως περιμένει τις κομματικές εξελίξεις καθώς ακούγεται πως την προεδρία της ΚΕΔΕ θα διεκδικήσει και ο Παύλος Γερουλάνος, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Προ των εκλογών στην ΚΕΔΕ θα στηθούν όμως και άλλες αυτοδιοικητικές κάλπες και δεν εννοώ για τις Περιφερειακές Ενώσεις αλλά για τους ΦΟΔΣΑ. Στον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας υποψήφιος -και φαβορί για επανεκλογή- θα είναι ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Γεράνης. Με ευρύτερη αποδοχή…

No Comments Yet

Comments are closed