Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο καφές του Σαμαρά και το χτίσιμο της διοίκησης του Δήμου)

Γράφει ο “Γέρων”

Γκρινιάζουν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ για τα σταντ της παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” που δεν έχουν ακόμη μαζευτεί από την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών. Όχι, μην νομίζετε ότι ενδιαφέρθηκα για τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον αλλά διότι στις όψεις των σταντ εμφανίζεται ο Νίκος Ταχιάος που τώρα είναι υποψήφιος βουλευτής και θεωρούν ότι έτσι διαφημίζεται η υποψηφιότητά του.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχώρησε σήμερα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συνοδευόμενος από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Δρόσο Τσαβλή. Σκοπός του ταξιδιού είναι η παρουσία στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να ολοκληρώσει και το νέο διοικητικό σχήμα του δήμου που σιγά-σιγά χτίζεται. Ο κ. Τσαβλής θα είναι νέος πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Μίμης Φωτόπουλος νέος γενικός γραμματέας. Επίσης ο Μάκης Κυριζίδης αναμένεται να αναλάβει την αντιδημαρχία Καθαριότητας και ο Πέτρος Λεκάκης να παραμείνει στην Κοινωνική Πολιτική. Για την “καυτή” αντιδημαρχία Οικονομικών ο Ζέρβας θέλει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αβαρλή.

Μεγάλη σύσκεψη αυτοδιοικητικών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μου λένε ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου. Η σύσκεψη προφανώς δεν είναι άσχετη με τις πληροφορίες που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους ήπιε το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου του Δημήτρη Σταμάτη. Από την γαλάζια παρέα στο Plaisir εκτός από τον πρώην υπουργό Επικρατείας πέρασαν ουκ ολίγοι όπως ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα και περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Μητράκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Ασλανίδης, ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Καρατάσιος. Τον συνόδευε ο στενός του φίλος και πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.

No Comments Yet

Comments are closed