Παραπολιτικά και παρασκήνια: ο ανεμβολίαστος πολιτικός, ο ανασχηματισμός στο Δήμο και η συνάντηση Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ

Γράφει ο “Γέρων”

Eίσαι εσύ; Είναι αυτός;”. Μια αναστάτωση καταγράφω στις τάξεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και δεν αναφέρομαι στον ανασχηματισμό. Μετά όμως τις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ για παρατυπίες σε εμβολιασμό πολιτικού προσώπου στο νοσοκομείο, αναπόφευκτα στο κάδρο των συζητήσεων έχουν μπει και αυτοί. Και εύλογα ζητούν ο καταγγέλλων να πει και το όνομα του πολιτικού ώστε να μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Πολύ περισσότερο όταν ταυτόχρονα κυκλοφορεί στις πολιτικές συζητήσεις της πόλης η πληροφορία ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ που δεν εμβολιάστηκε ακόμα.

Πληροφορούμαι πως οι καταγγελίες βρίσκονται στην πόρτα της Δικαιοσύνης ενώ ξέρω πως ήδη το θέμα έχει φθάσει και στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου. Ψάχνονται και οι δύο αλλά ο καθένας για άλλο λόγο.  Για μένα το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις, διότι όσοι πιστεύουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να μείνει κρυφό πλανώνται οικτρά πλάνην, είναι το ίδιο το πολιτικό πρόσωπο να δώσει εξηγήσεις.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έγινε αλλά επίκειται ακόμη ένας: στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εκπλήξεις, μου λένε απο το Δημαρχείο δεν αναμένονται, τα περιθώρια σε επιλογές προσώπων είναι περιορισμένα άλλωστε. Μετακίνησεις και εσωτερικές αλλαγές θα γίνουν ως επί το πλείστον ενώ σε κάθε περίπτωση η ΔΕΘ θα βρει με νέο σχήμα τη διοίκηση του Δήμου.

Κυκλοφορεί ως ανέκδοτο σε πολιτικές συζητήσεις. Η Κατερίνα Μάρκου θα αλλάξει και άλλο κόμμα; Αφορμή η κριτική που διατυπώνει δημόσια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ με την οποία ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019. ‘Εχοντας βεβαίως περάσει και εκλεγεί στη Β’ Θεσσαλονίκης το 2012 με τη ΔΗΜΑΡ και το 2015 με το “Ποτάμι”.

Προ των συναντήσεων του με τους φορείς ενόψει ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Παρουσία και του προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσου Σπηλιόπουλου. Χθες έσπασαν τα τηλέφωνα απο γκρίνιες και παράπονα βουλευτών που δεν υπουργοποιήθηκαν ή έστω δεν υφυπουργοποιήθηκαν. Φαντάζομαι αυτά δεν θα τα μεταφέρουν στη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό.

No Comments Yet

Comments are closed