Παραπολιτικά και παρασκήνια (η “βόμβα” Πηλείδη για το 2000, οι γκρίνιες για Ιακώβου και η γιορτή του Λεκάκη)

Γράφει ο “Γέρων”

Tην Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των Υπουργών Υποδομών-Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η ευρεία σύσκεψη φορέων για το Μετρό και ειδικά το Σταθμό Βενιζέλου με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα αρχαία.

Μια μικρή γιορτή διοργάνωσε στον “Όμιλο” για την ονομαστική του γιορτή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης. Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης, αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου. Οι συζητήσεις αφορούσαν και το Δήμο αλλά και τις εσωκομματικές εκλλογές του ΚΙΝΑΛ καθώς ο αμφιτρύων ειναι γνωστό κομματικό στέλεχος που μάλιστα στηρίζει ανοικτά τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Κάτι άκουσα για ενόχληση στο ΥΜΑΘ απο την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας των θετικών νέων για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά γιατί ξέρω πως οι σχέσεις Καλαφάτη-Αντωνίου είναι αγαστές.

Γκρίνιες, μαθαίνω, ακούγονται απο μέλη της διοίκησης του ΕΕΘ, για τον Κώστα Ιακώβου. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα στο Επιμελητήριο και ενώ το ΕΕΘ εξέδωσε ανακοίνωση, ο Ιακώβου εξέδωσε προσωπικό δελτίο Τύπου που μιλούσε για τη συνάντησή του μαζί της και όσα της έθεσε, κάτι που προφανώς δεν άρεσε σε συναδέλφους του.

Με κεντρική “οδηγία” τα μέλη της κυβέρνησης που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, “περνούν” για συσκέψεις και συζητήσεις και απο τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Περικλή Πηλείδη στη Web TV του MyPortal.gr και όσα είπε για τις εκλογές του 2000 και τη Νέα Δημοκρατία. «Καλύτερα», κατά τον Πηλείδη που τότε η ΝΔ έχασε οριακά τις εκλογές. «Δεν ήταν έτοιμη», δήλωσε και πρόσθεσε: «θα ήταν καταστροφή για τη ΝΔ και τον Καραμανλή». Θυμίζω πως τότε ο Πηλείδης ήταν μαζί με τον Άρη Σπηλιοτόπουλο οι πιο στενοί συνεργάτες του Καραμανλή στα θέματα επικοινωνίας και είχαν την ευθύνη της προεκλογικής καμπάνιας.

 

No Comments Yet

Comments are closed