Παραπολιτικά και παρασκήνια (η σύσκεψη του Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ)

Γράφει ο «Γέρων»

Περίπου μισή ώρα νωρίτερα από το κανονισμένο ραντεβού έφθασε στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του Διοικητηρίου ο Θόδωρος Καράογλου και οι δυο τους είχαν αρχικά μια σύντομη τετ-α-τετ συνάντηση.

Ακολούθως ξεκίνησε η κανονική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.  Στην αίθουσα παρόντες ήταν και ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Κωτσιόπουλος ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Προς το τέλος της συνάντησης στην αίθουσα μπήκαν και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο οποίος επίσης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Μαθαίνω ότι όλοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την άρση του lockdown και μετέφεραν στον πρωθυπουργό την άποψή τους ότι πρέπει η επάνοδος στην κανονικότητα να καθυστερήσει και να γίνει πολύ προσεκτικά.  Συμπεραίνω από όσα ειπώθηκαν και πληροφορήθηκα πως γυμνάσια και λύκεια αλλά και η εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν τις γιορτές τις οποίες θα περάσουμε σπίτι σε συνθήκες ανάλογες με αυτές του Πάσχα.

ΥΓ. Σημειώστε την παρουσία του Δρόσου Τσαβλή, γνωστού πνευμονολόγου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης δίπλα στον πρωθυπουργό κατά την πρωινή επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο. Δεν ήταν τυχαία…

No Comments Yet

Comments are closed