Παραπολιτικά και παρασκήνια (η συνάντηση Μητσοτάκη-Ζέρβα και η διοίκηση του Δήμου)

Γράφει ο «Γέρων’

H σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ζέρβα είναι κάτι παραπάνω από θεσμική και εθμοτυπική. Προμηνύει και τη στήριξη από τη ΝΔ της διοίκησης του νεοεκλεγέντος δημάρχου κάτι που εν πολλοίς έχει αποτυπωθεί και στον τρόπο που “υποδέχθηκε” η Πειραιώς την εκλογή Ζέρβα αλλά και στην επιστολή ου Νίκου Ταχιάου προς τον νέο Δήμαρχο.

Η στήριξη της παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” είναι μάλιστα ανεξάρτητη με τις εξελίξεις στις βουλευτικές εκλογές, το αν δηλαδή ο Ταχιάος εκλεγεί ή όχι βουλευτής. Μάλιστα ήδη στις συζητήσεις ακούγονται ονόματα δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ταχιάου για θέσεις στη διοίκηση. Όπως του Μιχάλη Κούπκα για την αντιδημαρχία Οικονομικών ή του Βασίλη Γάκη για την -γνώριμη για αυτόν- αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Κατά τα άλλα ο Ζέρβας συνεχίζει τις ετοιμασίες του ενόψει 1ης Σεπτεμβρίου που εστιάζονται κυρίως στην ενημέρωσή του ίδιου και των συνεργατών. Επαφές για τα θέματα συγκρότησης διοίκησης ξανά θα γίνουν από την επόμενη εβδομάδα οπότε και οι Ταχιάος και Νοτοπούλου θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους ως υποψήφιοι βουλευτές.

Ο νέος δήμαρχος είχε την προηγούμενη εβδομάδα στην Plori στην παλιά παραλία γεύμα με τους 7 εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του. Περισσότερο εθιμοτυπική ήταν όπως με πληροφορούν αλλά επίκειται άμεσα νέα συνάντηση εργασίας από την οποία θα βγουν και ειδήσεις για τη διοίκηση Ζέρβα.

Ένα θέμα πάντως που συζητείται στο εσωτερικό της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη” είναι και οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από επιλαχόντες που έχουν ζητήσει επανακαταμέτρηση των σταυρών.

No Comments Yet

Comments are closed