Παραπολιτικά και παρασκήνια (η συνάντηση Καράογλου-Σπηλιόπουλου και η στελέχωση των θέσεων)

Γράφει ο «Γέρων»

Η νέα κρίση στην ΕΥΑΘ βρήκε την εταιρεία ουσιαστικά ακέφαλη καθώς εδώ και περισσότερο από έναν μήνα δεν έχει οριστεί διάδοχος του Γιάννη Κρεστενίτη που είχε παραιτηθεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Βέβαια μεσολάβησαν και οι εκλογές οπότε και η νέα κυβέρνηση ήθελε χρόνο να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα.

Κυβερνητικές πηγές μου έλεγαν πως αυτό πλέον έγινε και στην αυριανή γενική συνέλευση ο κύριος μέτοχος της ΕΥΑΘ, το Υπερταμείο, θα καταθέσει τις προτάσεις του για τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Για την πρώτη θέση ακούγεται έντονα ένας καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και για την δεύτερη ένας μηχανικός που παράλληλα ήταν και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Από το Μαξίμου, διότι εκεί λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για τη στελέχωση των κρατικών δομών, δεν έχει βγει όμως λευκός καπνός ακόμη για τον ΟΑΣΘ. Κάτι που ήδη προκαλεί γκρίνιες καθώς η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες είναι στο απροχώρητο. Για τη θέση του διευθύνοντας συμβούλου είναι απόφαση, όπως έχουμε ξαναγράψει, να καλυφθεί από τις τάξεις του Οργανισμού και φαίνεται πως θα επιλεγεί ο Γιώργος Σπανός, πρώην διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ. Για τη θέση του προέδρου θα γίνει πολιτική επιλογή. Ακούω έντονα το όνομα του Γιάννη Ρεντζεπέρη.

Για την Εγνατία Οδό Α.Ε. οι επιλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση αν και η πιο ζηλευτή θέση φαίνεται να είναι αυτή στην Αττικό Μετρό Α.Ε. όπου ακούγεται και το όνομα του Νίκου Ταχιάου.

Πολλά ονόματα ακούγονται για την ανάληψη των θέσεων ευθύνη στην ΕΡΤ-3 μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων των δημοσιογράφων του καναλιού Θωμά Τσίμπα και Ξάνθου Χύτα, της επίσης δημοσιογράφου του σταθμού Σύνθιας Σάπικα που ήταν και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ αλλά και του δημοσιογράφου και επίσης υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Βενιέρη, που είχε θητεύσει παλαιότερα στην ΕΡΤ-3.

Μετά τη θεσμική συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη ο Θόδωρος Καράογλου προγραμματίζει αντίστοιχη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα με τον οποίο έχει καλή σχέση.

Γαλάζιο έγινε χθες το Διοικητήριο. Τον ΥΜΑΘ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος. Καράογλου και Σπηλιόπουλος είχαν συνάντηση σε καλό κλίμα και μαθαίνω πως μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τη στελέχωση των θέσεων στους φορείς του Δημοσίου.

No Comments Yet

Comments are closed