Παραπολιτικά και παρασκήνια (η στελέχωση και οι γκρίνιες)

Γράφει ο «Γέρων»

Yπ’ ατμόν όλοι στη ΝΔ ενόψει του διορισμού νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία. Διοικούσα Επιτροπή, βουλευτές αλλά και ο περιφερειάρχης θέλουν να τοποθετηθούν «δικοί» τους άνθρωποι και οι προτάσεις δίνουν και παίρνουν.

Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά η Αθήνα «ακούσει» τη Θεσσαλονίκη. Μπορεί και να το κάνει έτσι για να μην υπάρχουν και τοπικές αντιδράσεις. Όπως τα… παράπονα που μου λένε πως κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος για το γεγονός πως όλες οι αποφάσεις και οι επιλογές για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού στην Θεσσαλονίκη γίνονται από την Αθήνα.

Τέτοιες αναφορές λένε οι πληροφορίες μου πως έκανε και χθες στη συνάντηση που συγκάλεσε με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Θα μου πείτε γιατί ο Σπηλιόπουλος δεν συγκάλεσε τη Διοικούσα Επιτροπή κάτι που έχει να κάνει ήδη από την προεκλογική περίοδο αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω.

Ένα θέμα είναι επίσης αν στο γαλάζιο στρατόπεδο Θεσσαλονίκης θα μείνουν στις μεταξύ τους γκρίνιες για το πως αντιμετωπίζει η κεντρική διοίκηση την τοπική οργάνωση ή θα φροντίσουν να τις μεταφέρουν. ΔΕΘ έρχεται και θυμίζω πως τα τελευταία χρόνια η Πειραιώς πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων τις τοπικές προτάσεις για το πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Έκθεση και εφάρμοζε δικό της για το οποίο μάλιστα ενημέρωνε και λίγο πριν την εφαρμογή του.

Ενοχλημένος είναι, λέει, ο Νίκος Ταχιάος με την τακτική Ζέρβα να έρθει σε επικοινωνία με δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του για να χτίσει τη διοίκησή του. Μέχρι και για «αποστασίες» μιλάει. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάξει κάτι στις αποφάσεις των δημοτικών συμβούλων που προορίζονται για αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι και επικεφαλής δημοτικών επιχειρήσεων. Κάποιος μάλιστα έλεγε πως «αργά μας θυμήθηκε ο Νίκος» συμπληρώνοντας πως την προεκλογική εκστρατεία και τις αποφάσεις τις λάμβανε μόνος του, άντε μιλώντας με δύο υποψηφίους ακόμα…

No Comments Yet

Comments are closed