Παραπολιτικά και παρασκήνια (η ΠΕΔ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο «Γέρων»

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με την εκλογή του Ιγνάτιου Καίτεζίδη στη θέση του προέδρου να θεωρείται τυπική διαδικασία καθώς η παράταξή του “Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί” έχει 17 στις 25 έδρες.

Ο Καϊτεζίδης θα προτείνει διαπαραταξιακό προεδρείο δηλαδή τη θέση του αντιπροέδρου στην δεύτερη παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα προταθεί όμως; Ο Σίμος Δανιηλίδης για την επανεκλογή του ή ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος;

Επιλέγει και πάλι Θεσσαλονίκη. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επέλεξε να απευθύνει την πρώτη του ομιλία ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν στο Συμπόσιο Θεσσαλονίκης της ΠΕΕΒΕ και το ίδιο επιλέγει και για την δεύτερη ομιλία του. Θα την απευθύνει στο Thessaloniki Summit του ΣΒΕ,

Διαβάζοντας” τις εξελίξεις και τις κινήσεις της ΝΔ απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα σας το λέω απο τώρα: στις δημοτικές εκλογές του 2023 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα έχει την στήριξη -με χρίσμα ή χωρίς- της Νέας Δημοκρατίας. Μου λένε άλλωστε πως κάποιοι γαλάζιοι που φλέρταραν με θέσεις “κάηκαν” από την Πειραιώς καθώς είχαν κακή σχέση με τον Ζέρβα.

Ο Βασίλης Γάκης εκπροσώπησε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο την υπό τον Νίκο Ταχιάο παράταξη της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Μην με ρωτάτε να το σχολιάσω, ρωτήστε όσους ψήφισαν την παράταξη αλλά και τη ΝΔ αν είναι ευχαριστημένοι απο τις απουσίες του προέδρου της Αττικό Μετρό.

Δύο “όχι” για αξιοζήλευτες θέσεις με πλείστους μνηστήρες πληροφορούμαι πως είπε ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοσκινάς. Προτιμά να κρατήσω την (συμβουλευτική) θέση που έχει στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης και να αφήσει ανοικτό χώρο για τη νεώτερη γενιά.

No Comments Yet

Comments are closed