Παραπολιτικά και παρασκήνια (η ΝΔ, η ΚΕΔΕ και οι δύο υποψήφιοι)

Γράφει ο “Γέρων”

Την απόλυτη κυριαρχία διαθέτουν οι γαλάζιες δυνάμεις στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μετά τις δημοτικές εκλογές ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα στη ΝΔ είναι ήρεμα… Το αντίθετο θα έλεγα λόγω των διεργασιών για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, είχε από καιρό διαμηνύσει στην Πειραιώς αλλά και έλεγε δημόσια, πως θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Ξεκαθάριζε μάλιστα πως δεν θα κάνει πίσω για λόγους κομματικής… πειθαρχίας όπως έκανε το 2014 υπέρ του Γιώργου Πατούλη και πως αυτή τη φορά θα προχωρήσει είτε με το κόμμα, είτε χωρίς.

Στη ΝΔ ωστόσο έβλεπαν με πιο καλό μάτι την υποστήριξη του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου με το σκεπτικό πως διαθέτει ένα πιο σύγχρονο προφίλ αλλά και πως τα Τρίκαλα είναι μια πόλη πρότυπο αναφορικά με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, κάτι που συνάδει και περισσότερο με όσα θέλει να σηματοδοτήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν ήθελαν βέβαια να ανοίξουν μέτωπο με τον Κυρίζογλου ο οποίος γνωρίζουν, και αποτυπώθηκε και στις 61 υπογραφές στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα, ότι διαθέτει ισχυρά αυτοδιοικητικά ερείσματα στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατέληξαν έτσι σε μια μάλλον μεσοβέζικη λύση την οποία ανακοίνωσε στους δύο ενδιαφερόμενους ο γραμματέας της ΠΕ Γιώργος Στεργίου. Να κατέβουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο και όποιος επικρατήσει σε εκλέκτορες να είναι αυτός ο γαλάζιος υποψήφιος πρόεδρος.

Ο Κυρίζογλου, που απο το περιβάλλον του επέμεναν πως είχε λάβει το χρίσμα της ΝΔ, προχώρησε σήμερα σε μια κίνηση που αναμφίβολα ασκεί πιέσεις προς την Πειραιώς. Ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, υπογράφοντας ως επικεφαλής αυτοδιοικητικής παράταξης. Μαζί ανακοίνωσε και τη στήριξη από 61 δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη κυρίως απο την Κεντρική Μακεδονία.

Στην αντίπερα όχθη, η πλευρά Παπαστεργίου εξετάζει το ενδεχόμενο ως τη Δευτέρα να προχωρήσει επίσης σε μια δημόσια κίνηση. Οι όποιες κινήσεις πάντως από την πλευρά Παπαστεργίου μαθαίνω θα γίνουν σε συνεννόηση με την Πειραιώς στην οποία πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι τη σημερινή κίνηση Κυρίζογλου.

Αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ πάντως σχολίαζαν και την υποψηφιότητα, με τη γαλάζια στήριξη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΕΝΠΕ. Θα μου πείτε τι σχέση έχουν οι περιφέρειες με τους δήμους. “Δεν γίνεται η Θεσσαλονίκη να έχει την προεδρία και της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ”, λένε όσοι το αναδεικνύουν.

Η απόφαση του Κυρίζογλου να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ ανοίγει παράλληλα το δρόμο των αλλαγών στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Την προεδρία θα διεκδικήσει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed