Παραπολιτικά και παρασκήνια (Η μάχη στο ΚΙΝΑΛ και η επιστροφή του Ανδρέα)

Γράφει ο «Γέρων»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2015-16 και τα όσα είχαν συμβεί τότε δίνει ο τότε γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος τη Δευτέρα στο Open. Όπως πληροφορούμαι σε αυτήν μιλάει για όλα: και για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν ξέρω αν αποκαλύπτει αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης όπως συζητείται έντονα.

Πυκνώνουν οι φωνές στο ΚΙΝΑΛ που ζητούν από τη Φώφη Γεννηματά να μην είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης για να μην στερηθεί το κόμμα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Σήμερα πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είναι ο Αντώνης Σαουλίδης, αντιδήμαρχος του Δήμου Συκεών-Νεάπολης. Στο ψηφοδέλτιο πάντως θα επιστρέψουν δύο πρώην υπουργοί οι Χάρης Καστανίδης και Γιάννης Μαγκριώτης.

Η εφημερίδα «Το Παρόν» μεταφέρει σήμερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις δημοσκοπήσεις που γίνονται ως τώρα μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ προηγούνται οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκη Τζαβέλα, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζεται σήμερα στις 18:30 σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα που θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη σύνθεσή του πάντως ήδη η ΝΔ έχει πετύχει την πρώτη νίκη καθώς πολλοί και όχι μόνο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, αναγνωρίζουν την ποιότητά του.

Πολλά μπράβο στην βουλευτή της ΝΔ και υποψήφια ευρωβουλευτή Κατερίνα Μάρκου. Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών να αποκτήσει παιδί τελικά υιοθέτησε ένα αγοράκι 2 ετών και απολαμβάνει το δώρο της μητρότητας. Η Μάρκου πέρσι το καλοκαίρι παντρεύτηκε με τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου.

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed