Παραπολιτικά και παρασκήνια (η ενόχληση Καραμανλή απο τους βουλευτές)

Γράφει ο “Γέρων”

Μετά την παρουσίαση της νέας flyover περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε σύσκεψη στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με κομματικά στελέχη και βουλευτές.

Πληροφορούμαι πως τη συνάντηση την ζήτησε ο ίδιος ο Υπουργός ώστε να ενημερώσει για την νέα ατζέντα της Θεσσαλονίκης που ετοιμάζει μεθοδικά. Αυτό δε προτίθεται μου λένε να το κάνει τακτικά. Οι δεσμοί άλλωστε των καραμανλήδων με τη Θεσσαλονίκη είναι άρρηκτοι ενώ θεσσαλονικιός είναι και ο στενός του συνεργάτης και γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Σάββας Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, ο αν. Γραμματέας Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος Κώστας Φωτίου.

Ο υπουργός ενημέρωνε για τις εξελίξεις σε Μετρό και ΟΑΣΘ αλλά και νέες παρεμβάσεις που αφορούν την νέα περιφερειακή, τα αντιπλημμυρικά και τη σύνδεση της 6ης προβλήτας με την ΠΑΘΕ για να στείλει το μήνυμα πως σε λίγα χρόνια θα αλλάξει η εικόνα της πόλης.

Δεν έκρυψε ωστόσο την έντονη ενόχλησή του όταν κατά τη συζήτηση που ακολούθησε βουλευτές, όπως οι Ευθυμίου, Κούβελας και Αναστασιάδης, επέλεξαν να θέσουν το θέμα των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ. “Σας μιλάω για έργα που αφορούν ένα εκατομμύριο κόσμο και εσείς μου μιλάτε για τρεις χιλιάδες”, είναι μια επισήμανσή του που μου μεταφέρθηκε και του αποδίδεται.

Από τις επισημάνσεις που έγιναν την ώρα που παρουσιάστηκε μια μεγάλη ατζέντα ανάπτυξης και υποδομών, ενοχλήθηκαν και κομματικά στελέχη που έλεγαν πως δεν γίνεται την ώρα που μιλάμε για το δάσος κάποιοι να εστιάζουν στο δέντρο.

No Comments Yet

Comments are closed