Παραπολιτικά και παρασκήνια (η δυσαρέσκεια της Βούλας και η γαλάζια ενότητα στην ΚΕΔΕ)

Γράφει ο «Γέρων»

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε., μια σημαντική θέση και πολιτική διάκριση.

Δεν έκρυψε, και μάλιστα δημόσια, τη δυσαρέσκειά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου με την αντικατάσταση του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Γιώργου Σκιαδαρέση. Σύνδεσε δε την εξέλιξη με την θέση που είχε πάρει υπέρ της In Situ παραμονής των αρχαίων για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό.

Αλλαγές διαβάζω πως έρχονται στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν «ξεχάσει» τη Θεσσαλονίκη, που κάποτε είχε ισχυρό και δραστήριο παράρτημα, καθώς έχει χρόνια να γίνει κάποια εκδήλωση.

Επανέρχεται, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, η ενότητα των γαλάζιων αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Η εσωτερική αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών Παπαστεργίου και Κυρίζογλου είχε γίνει πολωτική πριν τις εκλογές στην ΚΕΔΕ αλλά πλέον η ενότητα αποκαθίσταται.

Σχόλιο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης. «Άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη», είπε. Για Λέσβο;

Λιώνουν οι πάγοι, όπως μαθαίνω, μεταξύ του αντιδημάρχου Πέτρου Λεκάκη και της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ που είχε δημιουργηθεί πριν τις δημοτικές εκλογές. Τότε ο Λεκάκης δεν έκανε πίσω στην απόφασή του να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και να συνταχθεί με τον Σπύρο Βούγια που στήριζε το ΚΙΝΑΛ.

No Comments Yet

Comments are closed