Παραπολιτικά και παρασκήνια (η απουσία των βουλευτών της ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Το ‘πε και το ‘κανε η Μαρία Σπυράκη. Μπορεί να μην κατέβηκε υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης και να έμεινε στην Ευρωβουλή αλλά έχει διαρκή πολιτική και κοινωνική παρουσία στην πόλη με σειρά εκδηλώσεων και παρεμβάσεων.

Σημεία ζωής μετά από καιρό εξέπεμψε την Παρασκευή η ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ο Τάσος Σπηλιόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα του ΟΑΣΘ στην οποία ενημέρωσαν για τις εξελίξεις ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόρδας, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Γιάννης Καλογερούδης και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Στέφανος Τσώλης. Εκεί ήταν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας. Εντύπωση προκαλεί όμως πως για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν έδωσαν το παρών όλοι οι βουλευτές Α’ και Β’ περιφέρειας.

Δύο σκληρές επιθέσεις στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο έχει εξαπολύσει ήδη ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Τα παρασκήνια των εκλογών στην ΚΕΔΕ μου φαίνεται θα ταλαιπωρήσουν για καιρό

Η προσφυγή στο ΣτΕ από την Κίνηση Πολιτών κατά της απόφασης για τα αρχαία στη Βενιζέλου πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ελπίζω τουλάχιστον να γίνει άμεσα ώστε οι χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι την έκδοση των αποφάσεων να ξεκινήσουν -και τελειώσουν- το συντομότερο δυνατόν.

Θυμίζω βεβαίως πως και άλλη φορά είχε γίνει προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα. Κατά της πρώτης απόφασης για απόσπαση και επανατοποθέτηση η οποία εξετάστηκε και απορρίφθηκε το 2014.

Την υπογραφή του ΥΜΑΘ Θόδωρου Καράογλου, μαθαίνω, έχει η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ Παγίων.

 

No Comments Yet

Comments are closed