Παραπολιτικά και παρασκήνια (γκρίνιες στα κόμματα για τα ψηφοδέλτια)

Γράφει ο «Γέρων»

Θα δει κανείς σε προεκλογικό debate τους Ταχιάο και Νοτοπούλου και θα νομίζει ότι έμεινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές όταν ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι. Πολλοί οι υποψήφιοι βουλευτές που πρόσφατα ήταν υποψήφιοι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές κάτι που προκαλεί γκρίνιες σε στελέχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινάμε από τη ΝΔ. Δεν είδαν όλα τα γαλάζια στελέχη με καλό μάτι την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου που θεώρησαν unfair. Και προς τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν για το Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως γιατί με την δημαρχιακή του υποψηφιότητα με την επίσημη στήριξη της ΝΔ έκανε και μηχανισμό αλλά ενίσχυσε και την αναγνωρισιμότητά του.

Βουλευτής έλεγε χαρακτηριστικά σε κομματικό πηγαδάκι: “Δηλαδή ζητούσαν από εμάς στήριξη στον επίσημο κομματικό υποψήφιο για το Δήμο για να βγει δήμαρχος ή βουλευτής;”.

Στη ΝΔ βέβαια γκρινιάζουν κυρίως για άλλους λόγους. Διότι καθυστερούν να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσαν εδώ και ημέρες ενώ στη ΝΔ αν και δήλωναν έτοιμοι να ανακοινώσουν τους υποψηφίους βουλευτές την επομένη της προκήρυξης των εκλογών τελικά η διαδικασία έχει παγώσει. Από Τρίτη πήγε Παρασκευή, μετά Σάββατο και τώρα ξανά Τρίτη.

Προφανώς υπάρχει έντονο παρασκήνιο καθώς το ενδιαφέρον μεγάλο, οι υποψήφιοι πολλοί αλλά οι θέσεις συγκεκριμένες. Ήδη κάποιοι έχουν βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων και το καταλαβαίνουν και πετούν αριστερά και δεξιά τα καρφιά τους. Προέρχονται κυρίως από το περιβόητο Μητρώο Στελεχών και καταγγέλλουν την Πειραιώς πως τους έδωσε από καιρό το πράσινο φως στο πλαίσιο της ανανέωσης, οι ίδιοι εκτέθηκαν και έκαναν έξοδα και στο τέλος μένουν απ’ έξω… Δεν έχουν και άδικο…

Γράφτηκε δε κάπου ότι στη Θεσσαλονίκη θα κάνουν εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων στις 26 Ιουνίου… Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θα παρουσιάσουν τα ψηφοδέλτια; Δεν νομίζω…

Στο δε ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη γκρινιάζουν γιατί η Κουμουνδούρου δεν άκουσε την θέση τους να μπουν στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που ήταν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές. Και ο Γιαννούλης μπήκε στο ψηφοδέλτιο και η Νοτοπούλου, την οποία μάλιστα ο Τσίπρας όχι μόνο εμπιστεύτηκε αλλά της ζήτησε και υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο στην Α’ Θεσσαλονίκης απο το συνδυασμό της.

Όχι ότι στο ΚΙΝΑΛ τα πράγματα είναι καλύτερα λόγω των αντιδράσεων των βενιζελικών μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Κάποιοι πάντως είδαν με ανακούφιση την μη υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Α’ Θεσσαλονίκης καθώς έτσι έχουν ελπίδες εκλογής. Και εκεί η μάχη θα είναι σκληρή για τη μια θέση που αναμένεται να βγάλει το ΚΙΝΑΛ. Σημειώστε: Σαουλίδης, Καστανίδης, Μαγκριώτης, Κυριάκος, Γιαννακίδου θα δώσουν σκληρή μάχη.

No Comments Yet

Comments are closed