Παραπολιτικά και παρασκήνια (γίνεται της… βασιλόπιτας στη ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Συνεδριάζει σήμερα για άλλη μια φορά η Επιτροπή Διαβούλευσης της κεντροαριστεράς για τον κοινό υποψήφιο στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κατά πολλούς θα είναι και η τελευταία συνεδρίαση καθώς φαίνεται πως τα πράγματα δεν μπορούν να καταλήξουν κάπου και υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για τον τρόπο που προχώρησε τις διαδικασίες. Όλοι οι χώροι άλλωστε παράλληλα δούλευαν τις δικές τους υποψηφιότητες. Αυτό βέβαια δεν πάει να πει ότι η όλη προσπάθεια ήταν δίχως αποτέλεσμα καθώς πάντα υπάρχει ο β’ γύρος…

Μέρες 2014 με τον γαλάζιο διχασμό μεταξύ όσων στήριζαν για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον “επίσημο” Ιωαννίδη και τον “αντάρτη” Τζιτζικώστα ζει μου λένε η ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Χθες στην κοπή πίττας της ΔΗΜΤΟ Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος εμφανίστηκε αυστηρός απέναντι στα κομματικά στελέχη λέγοντας πως πρέπει όλοι να συνταχθούν με την επιλογή της ΝΔ και του Μητσοτάκη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Νίκο Ταχιάο. Στην εκδήλωση ήταν και ο Γιώργος Ορφανός και στελέχη που έχουν ανοικτά πάρει θέση υπέρ άλλης από την επίσημη υποψηφιότητα.

Βέβαια στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ δεν σκέφτεται διαγραφές κατά όσων δεν ακολουθούν την επίσημη επιλογή βλέποντας σε συνεργασίες στο β’ γύρο αλλά ελπίζοντας ότι όσο περνάει ο καιρός κάποιες υποψηφιότητες θα μαζευτούν. Σε άλλες περιοχές εμφανίζεται πιο σκληρή όπως χθες όπου προχώρησε στη διαγραφή του προέδρου της ΝΟΔΕ Σάμου για τις επιλογές του στην αυτοδιοίκηση.

Περίοδος κομματικών εκδηλώσεων για την κοπή της βασιλόπιτας. Η ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη της ΝΔ θα κόψει την βασιλόπιτά της το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 19:30 στο ξενοδοχείο “Αστέρια” στο Πανόραμα με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα. Το προσεχές Σάββατο στις 18:00 στο ξενοδοχείο Capsis θα κόψει την βασιλόπιτά της η ΔΗΜΤΟ Α’ Δ.Δ. του Δήμου Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

No Comments Yet

Comments are closed