Παραπολιτικά και παρασκήνια (για το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Στο ιστορικό καφενείο «Πύργος» συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο Νίκος Ταχιάος με τους δημοτικούς συμβούλους των «Εντάξει» Δημήτρη Κούβελα, Σωσώ Αδαμίδου-Γκιουλέκα, Σωκράτη Δημητριάδη, Νίκο Ζεϊμπέκη και Στέφανο Γωγάκο. Με το συνδυασμό του Σταύρου Καλαφάτη είχαν εκλεγεί το 2014 και ο Μάκης Κυριζίδης, που ανεξαρτητοποιήθηκε για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος και οι Στέλλα Αβραμίδου και Δημήτρης Ράπτης που έκαναν το ίδιο λίγο αργότερα για τον ακολουθήσουν. Από τους εναπομείναντες συμβούλους των «Εντάξει» όλοι θα είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό Ταχιάου πλην του Δημήτρη Κούβελα που θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα «100×2» ετοιμάζει η Κατερίνα Νοτοπούλου. Θα είναι οι 100 μέρες της προεκλογικής περιόδου ως τις εκλογές της 26ης Μαίου που θα παρουσιάσει πρόγραμμα και προτάσεις για το Δήμο Θεσσαλονίκης και οι 100 πρώτες μέρες της διοίκησής της, αν εκλεγεί.

Και ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Για το συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου ακούστηκε και ο ΟΝΝΕΔίτης Τριαντάφυλλος Πάιδας, γιος του Γιάννη Πάιδα προέδρου της ΑΔΕΔΥ.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο συνδυασμός «Συνέργεια. Πρώτα η πόλη μας» του Χάρη Αηδονόπουλου διοργανώνει κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση της παράταξης και την κοπή της βασιλόπιτας.

Ένα από τα συμπεράσματα των νέων ερευνών που τρέχουν στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι για τη ΝΔ η ανοδική πορεία της Μαρίας Σπυράκη. Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα προστεθούν πλην της ευρωβουλευτού και εκπροσώπου του κόμματος και άλλα δυνατά ονόματα: ο πρώην γραμματέας της ΠΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κούβελας. Επίσης και δύο νέοι που περπατάνε καλά ως τώρα: οι Διαμαντής Γκολιδάκης και Γιάννης Παπαγεωργίου.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed