Παραπολιτικά και παρασκήνια (Για το Δήμο και την Περιφέρεια)

Γράφει ο «Γέρων»

Σας τα είπα από μέρες πως επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» των Σπύρου Βούγια και Νίκου Νυφούδη θα ήταν ο «παλιός» και όχι ο «νέος» Δεν έπεσα έξω ούτε αυτή τη φορά. Πριν λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα σε εκδήλωση στον «Αλέξανδρο» πως ο Σπύρος Βούγιας θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής κίνησης. Από κάτω στο ακροατήριο και οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης της «Κίνησης των 5».

Ξένισε πολλούς το «Σιγά ρε Δημοκράτη» του Νίκου Ταχιάου για τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του σχολίου του για την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώστε δύο λέξεις: Η λέξη «Πράξη» θα κυριαρχεί στην παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το «Καλύτερη Θεσσαλονίκη» στον λόγο της Κατερίνας Νοτοπούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Όχι» απάντησε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης στην πρόταση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Και γιατί να πει ναι; Ειδικά τώρα που μετά την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης ακούγεται πως θα ανηφορίσει προς το Διοικητήριο…

Σαββατοκύριακο ζυμώσεων και διεργασιών για την «Πρωτοβουλία» καθώς τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη διαδικασία της 21ης Δεκεμβρίου στην οποία θα εκλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος. Τα ονόματα που βρίσκεται στις συζητήσεις γνωστά: Γούλα. Πέγκας, Χρυσίδου και Δημαρέλος.

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed