Παραπολιτικά και παρασκήνια (για τις γκρίνιες στη ΝΔ)

Γράφει η «Κουίντα» (για όσα συμβαίνουν πίσω της)

Καιρό έχουμε να τα πούμε, αλήθεια. Αλλά δεν μπορώ τις γκρίνιες. Και μόνο τέτοιες ακούω τελευταία από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που το ξέρετε πως εκεί έχω τους περισσότερους φίλους…

Θα ξεκινήσω με τον φίλο μου τον Απόστολο Τζιτζικώστα που σας έχω ξαναπεί ότι είναι φανατικός αναγνώστης μου. Με θερμά λόγια μίλησε για τον Χάρη Αηδονόπουλο στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του για το Δήμο Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα. Κάποιοι όμως θυμήθηκαν ότι στην σύσκεψη με τον Μητσοτάκη για τον Ταχιάο δεν ήταν εκεί και είδε λίγο νωρίτερα τετ-α-τετ τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Τζιτζικώστας έχει μπροστά του την μεγάλη μάχη να βγει από τον πρώτο γύρο στην Περιφέρεια και ξέρει πώς πρέπει να κινηθεί στον κατακερματισμένο χώρο της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μου έλεγαν πως η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά από καιρό υποστήριζε την λύση Ζέρβα για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Και, διαβάζω σήμερα σε δημοσιεύματα, πως εξακολουθεί να το πιστεύει παρά την επίσημη επιλογή υποψηφίου δημάρχου από το κόμμα της.

Γκρινιάζουν στελέχη της ΝΔ που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, κάποιοι είναι και φίλοι μου, γιατί αργεί η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους ενώ ήδη κάποια ονόματα ανακοινώθηκαν και ευνοούνται. Θα χαιρετίζουν δηλαδή στις εκδηλώσεις των τοπικών…. τόσο καλά… Στην Α’ Θεσσαλονίκης να τα πάρουμε με τη σειρά: Τέσσερις θέσεις είναι κλειδωμένες: Καραμανλής, Γκιουλέκας, Καλαφάτη, Ράπτη. Συν μια για τη Μαρία Σπυράκη, φθάσαμε τις πέντε και άλλες δύο για Δημήτρη Σταμάτη και Βίκη Νάκου που ανακοινώθηκαν, επτά. Απ’ έξω περιμένουν για νέα υποψηφιότητα και κινούνται συστηματικά οι παλιοί Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Παναγιώτης Κοκκόρης.  Σίγουρος στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Δημήτρης Κούβελας, με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Σημειώστε και την μεταγραφή της Νιόβης Παυλίδου από το Ποτάμι. Game changer θα μπορούσε να είναι μια υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου ενώ σίγουρα θα υπάρχει και καμιά έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Και έρχονται λοιπόν οι νέοι και λένε πως για να γίνει  η ανανέωση που ευαγγελίζεται ο Μητσοτάκης πρέπει να έχουν και το απαιτούμενο χρόνο για να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα αλλιώς θα βγουν πάλι οι παλιοί και οι αναγνωρίσιμοι. Με… κομμένη την ανάσα περιμένουν οι Διαμαντής Γκολιδάκης, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Νίκος Καραγιαννακίδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, .

Με αυτά και αυτά το έκλεισα το ψηφοδέλτιο. Ή μήπως όχι. Διότι πρόβλημα υπάρχει με τις γυναίκες. Ήδη τρεις από τις πιθανές υποψήφιες, η Ελένη Φύκα, η Πηνελόπη Σερδάρη και η Κατερίνα Σταμούλη, μου λένε πως επιλέγουν αυτοδιοίκηση…

No Comments Yet

Comments are closed