Παραπολιτικά και παρασκήνια (για ΦΟΔΣΑ ο Ζέρβας, για ΟΕΕ ο Αβαρλής)

Γράφει ο “Γέρων”

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος όπου έχει επαφές με κομματικά στελέχη. Κυοφορούνται αλλαγές στον τοπικό κομματικό μηχανισμό που ίσως φτάσουν ως και τη θέση του προέδρου αν τουλάχιστον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Τάσο Σπηλιόπουλο να “επιστρέφει” στην προεδρία της ΕΡΤ-3.

Σύμφωνα με πληροφορίες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Δεκεμβρίου στο τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας στο Οικονομικό Επιμελητηρίου θα ηγηθεί ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής. “Χτίζει” ψηφοδέλτιο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

Την Τετάρτη γίνονται οι εκλογές στο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας όπου όλα δείχνουν επανεκλογή του Μιχάλη Γεράνη. Ενδιαφέρον έχει ότι για τη θέση του αντιπροέδρου του Φορέα προορίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας λέγεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη συμφωνία του Λάζαρου Κυρίζογλου στην πρόταση της ΝΔ για κοινό ψηφοδέλτιο στην ΚΕΔΕ δίχως επικεφαλής, καίτοι ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως θα ηγηθεί συνδυασμού. Δεν είναι προφανώς τυχαίο πως στον πρόσφατο καφέ στο “Ολύμπιον” άνοιξε τη συζήτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κάθονταν μεταξύ του περιφερειάρχη και του Κυριζόγλου ζητώντας την “ουδετερότητα” της ΝΔ.

No Comments Yet

Comments are closed