Παραπολιτικά και παρασκήνια (Γαλάζια ψηφοδέλτια και βουλευτές στα… ραντάρ)

Γράφει ο «Γέρων»

Οι δράσεις δύο βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ μαθαίνω ότι απο χθες βρίσκονται στα γαλάζια ραντάρ.

Πρώτον, σε σημερινό του άρθρο στο «Πρώτο Θέμα» ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος ζητάει άμεση επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια «ιταμή συμπεριφορά παραβιάσεων» και αν οι διερευνητικές επαφές δεν φέρουν αποτέλεσμα μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Η «σαμαρική» ταυτότητα του βουλευτή σε συνδυασμό με την παρέμβαση την ίδια ημέρα του Αντώνη Σαμαρά που λέει «όχι» σε διερευνητικές επαφές και Χάγη, έθεσαν το άρθρο του αντικείμενο προσεκτικής μελέτης.

Δεύτερον, χθες ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας συναντήθηκε με τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη για να τον ενημερώσουν για την πρόταση μετεγκατάστασης στη ΔΕΘ στα δυτικά.  Σε ανακοίνωση όμως που στάλθηκε αργότερα από το δήμο Δέλτα αναφέρεται πως «ο κ. Γκιουλέκας συμφώνησε με τις απόψεις και τις προτάσεις που του κατέθεσαν και αποδέχτηκε το αίτημα,  να τις μεταφέρει σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα».

Εύλογα επομένως τα ερωτηματικά αν ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης διαφωνεί με την κυβερνητική πρωτοβουλία για ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου και συντάσσεται με τη μετεγκατάστασή της στα δυτικά.

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στις αρχές του καλοκαιριού ή τον Σεπτέμβριο προκαλούν και μια κινητικότητα για τα ψηφοδέλτια. Όχι από το Μαξίμου αλλά στα κατά τόπους γαλάζια στρατόπεδα. Στη Θεσσαλονίκη λίγα νέα ονόματα ακούγονται. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αν γίνουν πρόωρες εκλογές η Μαρία Σπυράκη δεν σκέφτεται να αφήσει τις Βρυξέλλες για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.  Η κινητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κάνει πολλούς να τον βλέπουν ως υποψήφιο βουλευτή ενώ ακούγεται και το όνομα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Δρόσου Τσαβλή.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης νέα ονόματα δεν ακούω. Εκεί άλλωστε υπάρχουν τρεις εν ενεργεία βουλευτές και δύο δυνατοί παίκτες που ακολουθούν, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνης Παππάς.

No Comments Yet

Comments are closed