Παραπολιτικά και παρασκήνια (εξελίξεις στη ΝΔ Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο “Γέρων”

Ήρθε και η σειρά του κόμματος”, σχολιάζουν στελέχη της ΝΔ με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση σε διοικητικά συμβούλια γνωστών κομματικών στελεχών. Όπως του διευθυντή της ΝΔ Θεσσαλονίκης Θόδωρου Καλλίτση ως αναπληρωτή αντιπροέδρου στα ΕΑΚ Θεσσαονίκης και της πρώην προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βίκυς Ευταξά, ως εντεταλμένης συμβούλου στην “Εγνατία Οδό Α.Ε.”.

Στη ΝΔ Θεσσαλονίκης πάντως δεν φαίνεται να είναι αυτό που λέμε “μια ευχάριστη ατμόσφαιρα”. Γκρίνιες ακούγονται -και φτάνουν και στην Πειραιώς- για τον πρόεδρο του οργάνου Τάσο Σπηλιόπουλο για το γεγονός πως δεν έχει γίνει μετά τις εκλογές συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Έγινε μόνο μια συνάντηση με βουλευτές, μια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και μια συνάντηση γνωριμίας την περίοδο της ΔΕΘ με τον νέο γραμματέα της ΠΕ Γιώργο Στεργίου.

Η παραμονή ή όχι του Τάσου Σπηλιόπουλου στη θέση του προέδρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια δύσκολη εσωκομματική περίοδο για τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα θέμα που συζητάτε έντονα στις γαλάζιες κουβέντες.

Κάποια σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να αξιοποιείται σε κάποια κυβερνητική θέση και έτσι να ανοίγει και ο δρόμος της κομματικής του διαδοχής…  Μαθαίνω μάλιστα πως ήδη δύο γνωστά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη φρόντισαν να… αυτοπροταθούν στην Πειραιώς για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής.

Η Διοικούσα Επιτροπή πάντως δεν ξέρω αν θα αλλάξει πρόεδρο φαίνεται όμως πως θα αλλάξει μορφή καθώς το σχήμα με τη διευρυμένη σύνθεση δεν απέδωσε… Πάμε επομένως για μείωση του αριθμού των μελών. Ο Τάσος Σπηλιόπουλος απο την πλευρά του έχει ήδη κάνει μετά τη ΔΕΘ τις προτάσεις του τόσο για τη μορφή της Διοικούσας όσο και για τους συνεργάτες με τους οποίους θα ήθελε να δουλέψει.

 

No Comments Yet

Comments are closed