Παραπολιτικά και παρασκήνια (Είστε πολιτευτής; Διορίζεστε!)

Γράφει ο «Γέρων»

Από νωρίς το μεσημέρι θα βρεθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki Summit o πρωθυπουργός. Την επομένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει την Ημαθία.

Πάντως θυμάμαι τα μηνύματα που έστελνε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης και η Πειραιώς πριν τις εκλογές πως η διοίκηση δεν θα στελεχωθεί από πολιτευτές. Εδώ στη Θεσσαλονίκη ουκ ολίγοι υποψήφιοι βουλευτές πήραν ή ετοιμάζονται να πάρουν θέσεις, προκαλώντας όπως μαθαίνω γκρίνιες και στους βουλευτές. Ο Νίκος Ταχιάος διορίστηκε πρόεδρος στην Αττικό Μετρό, η Βίκυ Νάκου αναμένει το ΦΕΚ του διορισμού της στο Κέντρο Πρόνοιας ενώ οι πληροφορίες λένε πως έχει κλειδώσει η τοποθέτηση του Φάνη Παππά στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και του Δημήτρη Γαλαμάτη στον ΟΣΕΘ και παράλληλα συζητείται και το όνομα του Διαμαντή Γκολιδάκη…

Τη Δευτέρα και μάλιστα πανηγυρικά αναμένεται η εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Σήμερα ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Χθες το βράδυ ο Τζιτζικώστας έκανε το τραπέζι στη γνωστή ταβέρνα “Καραβίτης” στους περιφερειακούς συμβούλους της ομάδας του που βρέθηκαν στην Αθήνα για τις εκλογές. Από την “Αλληλεγγύη” υποψήφιοι είναι ο Κώστας Πάλλας για το Εποπτικό Συμβούλιο και ο Γιάννης Γιώργος για το Διοικητικό Συμβούλιο…

Χωράνε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη;” ερωτήθηκε ο Νίκος Ταχιάος για την παράλληλη παρουσία του στην προεδρία της Αττικό Μετρό και το Δημοτικό Συμβούλιο. “Αν χρειαστεί να το αφήσω αυτό το καρπούζι θα το κάνω” απάντησε για τη θέση του στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε πως λόγω της θέσης του στην Αττικό Μετρό κάνει… αγρανάπαυση στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Προς νέους δημοτικούς άρχοντες: Διαχρονικό μα τόσο επίκαιρο: «Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”.

Άλλη μια ομιλία προγραμματίζει στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Η πρώτη ήταν στο Συμπόσιο Θεσσαλονίκης της ΠΕΕΒΕ, η δεύτερη θα γίνει στο Thessaloniki Summit του ΣΒΕ και η τρίτη στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής στις 28 Νοεμβρίου.

Για το Άγιον Όρος θα αναχωρήσει την Παρασκευή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Thessaloniki Summit ο ΥΜΑΘ Θόδωρος Καράογλου. Εκεί θα βρεθεί με την ιδιότητα του προέδρου του ΚΕΔΑΚ μαζί με μέλη του Δ.Σ. για να επιθεωρήσει την πρόοδο έργων σε Μονές.

Ο Κακλαμάνης πρότεινε επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από τη δήλωση-πρόταση αυτή του αντιπροέδρου της Βουλής εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως ο Κώστας Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του ΠτΔ.

No Comments Yet

Comments are closed