Παραπολιτικά και παρασκήνια (Δημοσκοπήσεις και πολιτικές βασιλόπιτες)

Γράφει ο «Γέρων»

Να ξεκινήσω και αυτήν την φορά με την κακοκαιρία. Καταλαβαίνω πως οι Δήμοι ήθελαν να δείξουν πως έχουν αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της χιονόπτωσης και έχουν έτοιμα τα σχολεία να δεχθούν τους μαθητές. Για αυτό και κάποιοι Δήμαρχοι σχεδόν πανηγυρικά ανακοίνωναν πως τα σχολεία θα ήταν σήμερα ανοικτά. Αλλά τα πεζοδρόμια περίξ των σχολείων στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν σε κακή κατάσταση και θύμιζαν παγοδρόμια. Άρα εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές και μάλλον δεδομένου του παγετού οι Δήμοι θα έπρεπε προληπτικά να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά.

Τώρα για τον ΟΑΣΘ τι να πω… Μας λένε από τη διοίκησή του πως δεν έβγαλαν τα λεωφορεία το Σάββατο γιατί οι στάσεις δεν ήταν καθαρές, κάτι που είναι ευθύνη των Δήμων. Στην αρχή μας είπαν πως δεν έβγαλαν τα λεωφορεία μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Κατηγόρησε μάλιστα σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς πως η Περιφέρεια δεν έκανε καμία σύσκεψη για την οργάνωση των υπηρεσιών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Εύκολα βέβαια μπορεί κανείς να μάθει πως το ΣΝΟ συνεδρίασε στις 20 Δεκεμβρίου και όπως αποκάλυψε η Βούλα Πατουλίδου ο ΟΑΣΘ δεν συμμετείχε.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης κόβει αύριο το απόγευμα στον “Αλέξανδρο” την βασιλόπιτα του πολιτικού του γραφείου. Στην πρόσκληση που απέστειλε με πληροφορούν πως απουσιάζει το “Ένωση Κεντρώων” και υπογράφει ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Λέτε να σημαίνει κάτι δεδομένης και της πρόσφατης προσωπικής του απόφασης να ψηφίσει τον κυβερνητικό προϋπολογισμό;

Μια και ο λόγος για τις πολιτικές… βασιλόπιτες να σας πληροφορήσω πως ο Θόδωρος Καράογλου θα κόβει πίττες επί έναν μήνα. Το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού έχει προγραμματίσει 18 εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας σε όλη την εκλογική του περιφέρεια, την Β’ Θεσσαλονίκης, με πρώτη στις 17 Ιανουαρίου στο Σοχό και τελευταία στις 17 Φεβρουαρίου στο Πανόραμα.

Ο Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στη μάχη των δημοτικών εκλογών κάτι που τον απομακρύνει απο την υποψηφιότητα Νοτοπούλου. Δύσκολα βέβαια ο ίδιος να στηρίξει ένα αφήγημα περί αυτοδιοικητικής υποψηφιότητας όταν έχει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ και κινητοποιείται μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη γαλάζια συσπείρωση στην υποψηφιότητά του.

 

No Comments Yet

Comments are closed