Παραπολιτικά και παρασκήνια (από το Δήμο ως την Μητρόπολη)

Γράφει ο «Γέρων»

Δείπνο πήραν μαζί το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Την καλή τους συνεργασία επισήμανε ο υπουργός, ο οποίος θα πυκνώσει τις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη πάνω στη νέα ατζέντα των υποδομών της πόλης, και στην παρουσίαση του fly over το επόμενο πρωί.

Αν κάποιος προσέξει τις τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη και αρκετών γαλάζιων βουλευτών της Θεσσαλονίκης θα δει σημαντικές διαφοροποιήσεις. Αυτό έχει να κάνει διότι προς άγραν ψήφων βουλευτές και πολιτευτές δεν διστάζουν να βγουν εκτός γραμμής.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της ΝΔ και την ανάληψη της διακυβέρνησης απο τον Kυριάκο Μητσοτάκη. Παρά το μπαράζ υπουργικών επισκέψεων αυτές τις ημέρες για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στη ΝΔ Θεσσαλονίκης επικρατεί σιγή ασυρμάτου και τίποτα δεν ακούγεται για κάποια σχετική εκδήλωση.

Ανοικτή στήριξη από την Κατερίνα Νοτοπούλου στον Νίκο Παππά. Όχι μόνο με την selfie που επέλεξε να ανεβάσει χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα είχε ανεβάσει δήλωση, που συνοδεύονταν και πάλι απο φωτογραφία τους, στην οποία έκανε λόγω για προσπάθεια σπίλωσης της αριστεράς απο το παρακράτος της δεξιάς.

Το κήρυγμα στον Ναό της Αγίας Σοφίας έκανε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Η επιβαρυμένη υγεία του και οι ελάχιστες πλέον εμφανίσεις του έχουν πυκνώσει στο παρασκήνιο σενάρια διαδοχής. Σημειώστε δύο ονόματα που ακούγονται για τη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης: των μητροπολιτών Βεροίας, Παντελεήμων και Λαγκαδά, Ιωάννη. Και οι δύο είχαν διατελέσει Πρωτοσύγκελοι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Με το που παραιτήθηκε ο Ταχιάος και πριν ακόμη ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος ο Στέφανος Γωγάκος είχε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε στη συνάντησή τους αλλά αυτή έγινε σε καλό κλίμα. Ίσως για αυτό άρχισαν σχόλια για προσέγγιση Γωγάκου με τη διοίκηση. Ο ίδιος πάντως εντάχθηκε στην παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, συμμετείχε στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του Βασίλη Γάκη ως επικεφαλής και μαθαίνω ότι δηλώνει πως παραμένει σε αυτήν.

No Comments Yet

Comments are closed