Παραπολιτικά και παρασκήνια (από την εκδήλωση Ταχιάου και άλλα αυτοδιοικητικά)

Γράφει η «Κουίντα» (για όσα συμβαίνουν πίσω της)

Όχι, όχι δεν θα είμαι υποψήφια. Σταματήστε να με ρωτάτε. Θα παρακολουθώ όμως από κοντά τις προεκλογικές διεργασίες και θα σας ενημερώνω.

Όπως χθες που βρέθηκα στον Μύλο (αχ, νιάτα) για την εκδήλωση του Νίκου Ταχιάου. Μα καλά Νίκο σκέφτηκες εμάς τα κορίτσια πως θα περπατήσουμε με τα τακούνια στο πλακόστρωτο;

Το αδιαχώρητο όπως αναμένονταν και καλό το κλίμα. Εντάξει έγινε και μεγάλη κινητοποίηση. Προσωπικά με πήραν και τηλέφωνο, μου έστειλαν και sms (αν και από αυτό που το έλαβα στο κινητό μου  γεματό ερωτηματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλα). Ε τι να κάνω, πήγα. Δεν είμαι καμία αγενής. Βέβαια πιάστηκε το χέρι μου από τις χειραψίες και γέμισα την τσάντα μου με κάρτες υποψηφίων. Ας είναι…

Εκεί είδα όλους τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Ναι, ήταν και ο Κώστας Γκιουλέκας μην ψάχνετε πάντα το παραπολιτικό. Πολλά κομματικά στελέχη, κάτι που πρέπει να ήταν το ζητούμενο για να φανεί ξεκάθαρα πως συντεταγμένα η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Ταχιάου.

Κάτι εντυπωσιακό δεν είχε η εκδήλωση καθώς είναι γνωστή η προτίμηση του Ταχιάου στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία. Εκεί, αγέρωχος, ήταν ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Κούβελας μαζί με τον γιό του Δημήτρη που βέβαια από το Δήμο πάει για Βουλή. Από τα ονόματα που άκουσα ξέρετε ποιο μου έκανε εντύπωση; Του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Αλέξη Αλεξίου ο οποίος είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τον Κυριζίδη. Ξέρει ο Αλεξίου από μεταγραφές.

Α! Και αρκετούς δημοσιογράφους είδα! Και όχι για να κάνουν ρεπορτάζ…

Δεν είδα τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος διάβαζα πως δεν θα πάει σε εκδηλώσεις υποψηφίων δημάρχων, πλην μιας φοράς σε αυτήν του Χάρη Αηδονόπουλου επειδή ήταν περιφερειακός σύμβουλος μαζί του. Λίγοι ήταν όμως εκεί και από την Περιφέρεια. Μου έλεγε ένας από όσους δεν ήρθαν χθες στον Μύλο πως και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν τις δικές τους εκλογές και θέλουν να κρατήσουν ισορροπίες στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Μιας και σας ενημερώνω για απουσίες. Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου την Τρίτη δεν ήταν η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Εγώ δεν είπα ότι η απουσία της κάτι σημαίνει, εσείς το σκεφτήκατε.

Νέα «τρόικα» στη Θεσσαλονίκη στο στυλ «Πρωτοβουλίας»; Δύσκολες οι απομιμήσεις και οι αντιγραφές. Έβλεπα χθες τη συνέντευξη τύπου όπου στο πάνελ ήταν οι Βούγιας, Κουράκης, Νυφούδης. Οι πληροφορίες μου λένε πως ο Κουράκης ζήτησε από τον Βούγια για να κλείσει η συνεργασία τους να είναι υπεύθυνος κατάρτισης του προγράμματος και ο Βούγιας ικανοποίησε το αίτημά του. Εντάξει τώρα την ανοικτή διαφωνία τους για ένα σημαντικό θέμα, αυτό της πλατείας Ελευθερίας, την έκρυψαν κάτω από το χαλί.

 

No Comments Yet

Comments are closed