Παραπολιτικά και παρασκήνια (άντε πάλι σενάρια εκλογών…)

Γράφει ο «Γέρων»

Και όμως μαθαίνω ότι στα πολιτικά τηλε-πηγαδάκια εκτός από τα θέματα των μέτρων για τη δημόσια υγεία και την οικονομία, τι λέτε να συζητείται; Μα τι άλλο από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Προ εβδομάδων όταν ξέσπασε η κρίση στον Έβρο με την πίεση εισβολής των μεταναστών στη χώρα μας, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για “σκληρή” γραμμή έτυχαν της αποδοχής της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Με τα στοιχεία αυτά υπό μάλης ουκ ολίγοι είχαν καταφθάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο με εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αιτιολογία εθνικό θέμα και την εξ ανατολών απειλή. Βάσει των εκτιμήσεών τους η ΝΔ θα διεύρυνε τη διαφορά της απο το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και παράλληλα θα “έκαιγε” εύκολα την απλή αναλογική.

Όμως ήρθε η κρίση του κορωνοϊου και κάθε τέτοιο σενάριο απορρίφθηκε. Τις τελευταίες ημέρες όμως ακούω ξανά το σενάριο περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες όταν η υγειονομική κρίση ολοκληρωθεί και επιστρέφουν οι φυσιολογικές συνθήκες στη χώρα.

Όσοι τις εισηγούνται επικαλούνται και πάλι τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι πολίτες συμφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα του κορωνοϊού και φυσικά ότι ως τώρα τα πράγματα στη χώρα μας πάνε καλά και η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη τουλάχιστον συγκριτικά με άλλες χώρες.

Τι λένε επίσης όσοι υιοθετούν αυτά τα σενάρια; Πως μόλις επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα δεν θα είναι άμεσα αντιληπτό το πόσο βαθύ θα είναι το αποτύπωμα στην οικονομία. Τα δύσκολα θα αρχίσουν μετά…

No Comments Yet

Comments are closed