Παραπολιτικά και παρασκήνια

Γράφει ο «Γέρων»

Tην έντονη ενόχληση κυβερνητικών κύκλων προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην υπουργού Κώστα Κιλτίδη κατά του Υπουργείου Υγείας.  «Εκεί στο υπουργείο Υγείας (αν υπάρχει υπουργός). Οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος δεν είναι για τους τάφους. Ανοίξτε τις ΜΕΘ πανελλαδικά για περίθαλψη. Τι περιμένετε, έλεος», έγραψε ο πρώην βουλευτής.

Με ενδιαφέρον είδα την ανακοίνωση προσωπικοτήτων της πόλης κατά της ανάπλασης της ΔΕΘ και υπέρ της μεταφοράς της στα δυτικά.  Όχι γιατί ανοίγουν ένα θέμα που έκλεισε (αγαπημένο σπορ στη Θεσσαλονίκη) αλλά διότι την υπογράφουν και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;  Μα αυτό δεν ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν στο ΥΜΑΘ ήταν ακόμη η Κατερίνα Νοτοπούλου; Γιατί δεν μίλησαν τότε;

Μιας και αναφέρθηκα στην Κατερίνα Νοτοπούλου έχει ενδιαφέρον που κάνει αντιπολίτευση στο ΥΜΑΘ. Θα μου πείτε βουλευτής Θεσσαλονίκης είναι. Σωστό! Αλλά τι να λέει η βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης Κυριακή Μάλαμα που τελευταία ήρθε δεύτερη στις αντιπολιτευτικές ανακοινώσεις;

Πυκνώνει τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μέρα με τη μέρα φοράει καλύτερα το σημαντικό ευρωπαϊκό του κοστούμι, ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.

Μην ψάχνετε δημάρχους στα ψηφοδέλτια των επόμενων βουλευτικών εκλογών.  Στους αντιδημάρχους να ψάχνετε….

Ο πρωθυπουργός επιμένει, το είπε τρίτη φορα, ότι δεν είχε τοπικές εισηγήσεις  για να πάρει νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.  Κυρίζογλου και Καϊτεζίδης, κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ, λένε πως τα είχαν πει αυτοι και ο Τζιτζικώστας πριν το εορταστικό τριήμερο, ήδη απο τη σύσκεψη της 22ας Οκτωβριου.  Πρέπει να μάθει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τι έγινε.  Δεν είναι θέμα που αφορά εσωτερικά τη ΝΔ αλλά όλη την πόλη.

Μαθαίνω επίσης ότι η ενόχληση τοπικών πολιτικών προσώπων έφθασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο επέμεινε στο ότι δεν είχε σχετικές εισηγήσεις.

Και δύο πληροφορίες για το τέλος:  1. Μην περιμένετε να ανοίξουν μαγαζιά στο σύνολο του λιανικού εμπορίου πριν τις 21/12. Και άν….   2. Ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2020 βγει η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή κατά της απόσπασης-επανατοποθέτησης των αρχαίων απο το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.

No Comments Yet

Comments are closed