Παραπολιτικά και παρασκήνια

Γράφει ο “Γέρων”

O Kώστας Τσαπακίδης, που διετέλεσε πρόεδρος της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Άγιος Στυλιανός. Η Νέλλυ Αηδονά παραιτήθηκε κάτι που συνδέεται με την μη υπερψήφιση του θέματος για την προγραμματική σύμβαση Δήμου-ΟΑΣΘ για τα 50 λεωφορεία.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Ο Μιχάλης Ζορπίδης φέρεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη Διοικητική Επιτροπή και για αυτό τα μέλη της ομάδας της πλειοψηφίας ζητούν τις παραιτήσεις όλων ώστε να γίνουν νέες εκλογές και εκεί, με τη ψήφο όλων των μελών του Συμβουλίου, να φανεί ποιος πραγματικά έχει την πλειοψηφία. Μόνο οι Κλεόβουλος Θεοτόκης και Κώστας Ιακώβου παραιτήθηκαν ώστε να γίνουν εκλογές και εκεί να αποτυπωθούν οι ισορροπίες. Αλήθεια πέντε μέλη της Επιτροπής γιατί αρνούνται να παραιτηθούν;

Τον Σεπτέμβριο θα κάνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανασχηματισμό στη διοίκησή του, με τη συμπλήρωση δηλαδή ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Δήμο. Δύο αντιδήμαρχοι βαθμολογούνται κάτω απο τη βάση, και ένας οριακά… προβιβάσιμος.

Ο Ιωάννης Κατσογιάννης, επίκουρος καθηγητής στο ΑΠΘ, ορίστηκε πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

No Comments Yet

Comments are closed