Παππάς: Με τι ανταλλάγματα στηρίζει η ΝΔ τις ιδιοκτησίες αεροπορικών εταιρειών;

«Το νομοσχέδιο σας, κ. Καραμανλή, εγκυμονεί κινδύνους για την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των πτήσεων. Οι μόνοι που χαίρονται από τη de facto μείωση των ελέγχων στα αεροδρόμια είναι οι ελεγχόμενοι», ανέφερε ο κ. Παππάς, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) στην τέταρτη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Επιμένοντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο ίδιος, χαρακτήρισε αδιανόητη τη μείωση των υπαλλήλων της ΑΠΑ από 490 σε 172 άτομα, ζητώντας «να δούμε στη βάση ποιας μελέτης ή ποιας διαβούλευσης με την Κομισιόν αποφασίσατε μια τέτοια μείωση, όπως επικαλείστε». Ενώ σε σχέση με τη χρηματοδότηση της ανεξάρτητης Αρχής από τους ελεγχόμενους, σημείωσε ότι «είναι σαν να νομοθετείτε να έχει το ΣΔΟΕ έσοδα από τις εταιρείες στις οποίες ασκεί φορολογικό έλεγχο».

Αναφορικά με την κρατική ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ είπε ότι «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει τα νησιά της χωρίς πτήσεις, αλλά δεν έχει και καμία υποχρέωση να προστατεύει ιδιοκτησίες. Θα προστατεύσει το πτητικό έργο, βεβαίως, αλλά εδώ βλέπουμε μία επαναλαμβανόμενη στήριξη προς μία εταιρεία και προκύπτει το ερώτημα ποια είναι τα ανταλλάγματα που λαμβάνει το δημόσιο, ανταλλάγματα που δίνονται σε άλλες χώρες».

Κατά την τοποθέτησή του, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική  Συμμαχία επεσήμανε ότι «οι καιροί των μεγάλων αναταράξεων δεν είναι καιροί για νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς» και ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εναρμονίζεται πλήρως στη φιλοσοφία του σχεδίου Πισσαρίδη». Έκανε λόγο, μάλιστα, για «εμμονική ιδεοληψία, η οποία είναι καταστροφική για την κοινωνία» και πως «όλες οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, όσο και αν δεν το θέλει η κυβερνητική πλειοψηφία, θα αντιπαρατεθούν σε αυτό το σχέδιο με τρόπο συντονισμένο».

Κλείνοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ολισθηρό δρόμο, αναφέροντας: «Νομίζαμε ότι οι πανηγυρισμοί του κ. Γεωργιάδη για τους 100 νεκρούς ήταν ο πάτος του βαρελιού. Σήμερα, όμως, ακούσαμε τον κ. Γεραπετρίτη να μας λέει ότι οι ΜΕΘ αυξάνουν τους θανάτους, επειδή η θνησιμότητα στις ΜΕΘ είναι μεγάλη. Θα πρέπει να επανορθώσετε. Οι ΜΕΘ σώζουν ζωές. Τοποθετήσεις, όπως οι τελευταίες, γεμίζουν τα ντεπόζιτα όσων κομίζουν στη δημόσια συζήτηση αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις για το θέμα της πανδημίας».

No Comments Yet

Comments are closed