Παππάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάζει βοηθήματα στο πρότυπο της Ηλείας

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για «την μέθοδο της Ηλείας», όπως αναφέρει, «που επέλεξε για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες στην Καρδίτσα», ασκεί με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και προτείνει οι αποζημιώσεις να δωθούν μετά από διασταύρωση των στοιχείων μέσω taxis ώστε να τις πάρουν μόνο εκείνοι που πραγματικά δικαιούνται.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει «Για να πείσει ότι κινείται άμεσα και δίνει το βοήθημα γρήγορα, βάζει την Πολιτεία στη λογική της μετέπειτα αναζήτησης για το ποιοι από όσους έλαβαν το επίδομα ήταν όντως δικαιούχοι και ποιοι όχι. Μια επιλογή που οδηγεί στην αναζήτηση όσων έλαβαν δημόσια στήριξη, ενώ δεν ήταν καν πληττόμενοι». Ακολούθως προτείνει: «Είναι προφανές ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να δοθούν, δηλαδή, τα έκτακτα βοηθήματα με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, χωρίς καμία καθυστέρηση ή γραφειοκρατία και χωρίς να δίνονται χρήματα στους μη πληγέντες».

Τέλος στρέφει τα πυρά του κατά του υπουργού Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας με ειρωνικό ύφος: «οφείλουμε ένα μεγάλο «μπράβο» στον κ. Καραμανλή για το γονατογράφημά του. Για το σχέδιό του που λέει «δίνω βοήθημα σε όποιον τη ζητάει». Θα του προτείναμε να επισκεφτεί την Καρδίτσα για να δει από κοντά τις καταστροφές και να βοηθήσει την τοπική κοινωνία και τους πολίτες στο δράμα που ζουν».

No Comments Yet

Comments are closed