ΠΑΟΚ: Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

Ο ΠΑΟΚ έναν βαθμό πίσω από τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα! Κάτι που τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Το γεγονός δημιουργεί την βάσιμη αισιοδοξία ότι με ενίσχυση και με άμεσες διορθώσεις μπορεί να κατακτήσει αυτό που του λείπει από το 1985: το πρωτάθλημα! Τριανταεπτά χρόνια είναι πάρα πολλά για έναν σύλλογο της δικής του εμβέλειας.

Με την αυλαία του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ έχει 31 βαθμούς (όσους και η ΑΕΚ) ρίχνοντας καυτή την ανάσα του στην πλάτη του Ολυμπιακού (πρώτος με 32 βαθμούς). Στο πλέον συναρπαστικό πρωτάθλημα της τελευταίας εικοσαετίας- αλλά και το χειρότερο από άποψη ποιότητας- ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την πλήρη ανατροπή, αφήνοντας εκτός τίτλου τις ομάδες του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ο ομολογημένος στόχος είναι ο τίτλος να έρθει στον Πύργο τον Λευκό. Τον περιέγραψε δημόσια ο Ιβάν Σαββίδης και καλούνται μετά από βασανιστικά «μπρος – πίσω» να τον υλοποιήσουν ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες. Ο Ρουμάνος χρειάστηκε να περάσουν περίπου δέκα αγωνιστικές για να αντιληφθεί το αυτονόητο: πρέπει να παίζουν αυτοί που θέλουν κι όχι εκείνοι που έχουν βαριά συμβόλαια!

Μέχρι να το καταλάβει ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς εκτός έδρας. Χρειάστηκε η δημόσια κριτική από τους οργανωμένους οπαδούς αλλά και η παρέμβαση του Σαββίδη για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Με απόρθητο κάστρο την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πήρε δύο νίκες εκτός έδρας (σε Ξάνθη και Πλατανιά) και η εμφατική νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού απελευθέρωσε την δυναμική που κρύβει το μπάτζετ των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Φτάνει όμως αυτό; Όχι είναι η απάντηση. Παρά το δυναμικό ντεμαράζ η ομάδα δεν πείθει. Χρειάζεται βοήθεια. Αυτό είναι το λεπτό σημείο. Θέλει (και πάλι) μεταγραφές εδώ και τώρα. Αν τις κάνει με παίκτες πρώτης γραμμής τότε ναι ο τίτλος θα γίνει δικός του. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του να τον κατακτήσει.

Μόνο έτσι μπορεί να αφήσει την πρόσκαιρη χαρά του πρωταθλητή χειμώνα στον Ολυμπιακό και να στεφθεί ο ίδιος πραγματικός πρωταθλητής τον Μάιο! Τότε, στο τέλος, όταν ξυρίζουν τον γαμπρό!

No Comments Yet

Comments are closed