ΠΑΟΚ εναντίον ΠΑΟΚ με έπαθλο τον τίτλο!

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

Και τώρα πιάστε τον! Ο ΠΑΟΚ δυο βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ, τέσσερις (!) πάνω από τον Ολυμπιακό, στην κορυφή της βαθμολογίας, δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Όσες τον χωρίζουν από το όνειρο που εξιτάρει όσο τίποτα άλλο τον κόσμο του, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για τον λαοφιλή ΠΑΟΚ με την μεγάλη ιστορία, την τεράστια δυναμική και το πανίσχυρο brand name 33 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά. Η προοπτική προκαλεί στον κόσμο του έκρηξη ενθουσιασμού και εκτοξεύει το ενδιαφέρον κατακόρυφα. Πλέον ο απλός φίλαθλος του ΠΑΟΚ είναι στην πρίζα! Για το αποτέλεσμα της κάθε Κυριακής στον δρόμο προς τον τίτλο.

Κι όλα συνηγορούν ότι η φετινή, μπορεί να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ. Τον κυνηγούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, αλλά τα προγνωστικά είναι μαζί του. Πρώτα είναι η διαφορά στην βαθμολογία. Με βραχεία κεφαλή αλλά είναι πρώτος. Το γεγονός του δίνει αυτοπεποίθηση και την ακλόνητη αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί και θα τελειώσει εκεί.

Ο Ολυμπιακός πνέει τα λοίσθια. Η ήττα από την ΑΕΚ τον ρίχνει στο καναβάτσο. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, αντιμετωπίζει ήδη τον κίνδυνο να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί και να μπει λουκέτο στο στάδιο Καραϊσκάκη. Είναι κακός, ο χειρότερος Ολυμπιακός της δεκαετίας. Κι όπως όλα δείχνουν δεν τον γλιτώνει τίποτα.

Μένει η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος. Διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Και την υποδέχεται στην έδρα του. Και δεν έχει τίποτα να του αποσπά την προσοχή. Σε αντίθεση με την Ένωση που έχει το μυαλό της και στο Europa League, όπου κοντράρεται με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο προβάδισμα. Στην βαθμολογία, στο αγωνιστικό πρόγραμμα των δέκα αγωνιστικών που ακολουθεί, στην ποιότητα, στην δίψα του κόσμου του. Αν υπάρχει κάτι εναντίον του είναι ο κακός του εαυτός. Μόνο αυτό έχει να φοβάται. Μοιάζει με ΠΑΟΚ εναντίον ΠΑΟΚ με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλητή. Μακάρι να νικήσει ο καλός!

No Comments Yet

Comments are closed