Pancakes πορτοκαλιού

Περιγραφή

Τι καλύτερο για πρωινό; Pancakes που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής, διαλυμένο σε 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός.
  2. Ζεσταίνουμε πολύ ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο.
  3. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε δόση-δόση στο τηγάνι μας.  Προσοχή, δε το απλώνουμε σαν κρέπα, θέλουμε να έχει κάποιο πάχος.
  4. Μόλις δούμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια κάθε pancake, το γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθεί κι από την άλλη.
  5. Τα στοιβάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα pancakes τα περιχύνουμε κλασσικά με βούτυρο και maple syrup, με μέλι, με μερέντα ή nutella ή όπως προτιμώ εγώ με γλυκό κουταλιού.  Καλή απόλαυση!

No Comments Yet

Comments are closed