Πανακότα με καφέ και ρόφημα αμυγδάλου

Συστατικά

  • 500 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • ½ κ.γ. αγάρ αγάρ
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 1 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • αμύγδαλα ωμά
  • 50 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
  • κακάο, σε σκόνη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το μισό ρόφημα αμυγδάλου  με το αγάρ αγάρ.
  • Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου  μαζί με τον καφέ, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ρόφημα αμυγδάλου, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 3 ώρες ώστε να σφίξει η πανακότα.
  • Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα διακοσμούμε πάνω από την πανακότα μαζί με τις φράουλες. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

πηγη:akispetretzikis.com

No Comments Yet

Comments are closed